7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Mıcır ocağı durduruldu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Susuz köyünde kurulan mıcır ocağında çevreye zarar verdiği gerekçesiyle çalışmalar durduruldu.

Silvan ilçesine bağlı, Susuz köyü yakınlarında, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafında tahsis edilip, yükleyici firmaya tarafında kurulan mıcır ocağında inceleme yapan, Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü mühendisleri çevreye zarar verdiği gerekçesiyle çalışmaları durdurdu. Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Sedat Karahan, Silvan ilçesi Susuz köy mevkiinde kurulan mıcır ocağına gelerek çalışmaları inceledi ve yapılan çalışmalarda çevreye zarar verdiği gerekçesiyle çalışmaları durdurdu.

Çevre ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü Çevre Mühendisi Sedat Karahan, "Silvan ilçesi susuz köy mevkiinde bir mıcır ocağı kurulmuştur. Köylü vatandaş ve köy merası olan tapulu hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda bizde söz konusu olan mıcır ocağında gerekli inceleme ve çalışmalarımızı yürüttük. Bu çalışmalar sonucunda kurulan mıcır ocağının çevreye ve ağaçlara zarar verdiğini tespit edip, gerekli tutan ağımızı tutarak, mıcır ocağının eksikliklerini giderilmesi ve beyanlarının ibraz edilinceye kadar çalışmalarını durdurduk" dedi.

Mıcır Ocağı yetkilisi Maden Mühendisi Fehmi Kaçmen, "Biz burada yeni üretime geçtik. Karayolları Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde çıkarıyoruz. Maden Kanunlarının gerektiği gibi çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Burada doğal olarak çevreciler tarafında çalışmalarımız engellenmektedir. Biz Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün talimatları doğrultusunda burada mıcır çıkarıyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?