8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Mıcırdaki cesetlerin esrarı çözüldü

MICIR ALTINDA KALARAK CAN VEREN 2 ÇOCUĞUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Diyarbakır'da dün mıcır altında brandaya sarılı cesetleri bulunan 2 çocuğin kimlikleri tespit edilirken, çocuklar Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

Elazığ'dan dün saat 10.30 sıralarında özel bir şirkete kum taşıyan kamyonun Pirinçlik mevkiinde taşıdığı mıcırı boşaltmasının ardından görevliler kepçeyle mıcırı kaldırmak isterken, brandaya sarılı 2 çocuk cesedi bulmuştu. Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi sonucunda cesetler üzerinde görünür şekilde darp, cebir, kesici, delici ve ateşli silah yarası tespit edilmemişti. Olayı televizyondan öğrenen 2 aile Cumartesi günü akşam kaybolan çocukları olabileceği ihtimali üzerine Devlet Hastanesi morguna gitti ve çocuklardan birinin Yunus Emre İlköğretim Okulu 8 sınıf öğrencisi Orhan Işık, diğerinin ise Atatürk Lisesi 9 sınıf öğrencisi Şehmus Demirkıran olduğunu tespit ettiler. Aileler çocuklarının cenazelerini alarak gece Yeniköy Mezarlığı'na defnederlerken, çocukların okuldan ve evden ara sıra kaçtıkları öğrenildi.

Cumartesi günü akşam saatlerinde evden kaçan Orhan Işık ve Şehmus Demirkıran'ın ölümlerinin havasızlıktan kaynaklandığı öğrenilirken polis, çocukların Elazığ'a kaçtığı, eve geri dönmek için de paraları olmadığı için 21 plakalı kamyonun kasasına gizlice binip soğuktan korunmak için brandayı üzerlerine örttüğü, kamyon şöförünün de çocuklardan haberdar olmadığı için kamyona mıcır yüklediği, mıcırın altında kalan çocukların aşırı yük ve havasızlıktan dolayı öldüğü ihtimali üzerinde duruyor.

Orhan Işık'ın babası Abdulvahap Işık, oğlunun arkadaşları nedeniyle okuldan ve evden arada kaçtığını dile getirdi. Işık oğlunun arkadaş kurbanı olduğunu ileri sürerek, "Oğlum arkadaşları yüzünden arasıra evden kaçıyordu. Cumartesi günü de akşam aradık ve bulamadık. Televizyonda gördüğümüz haber üzerine morga gittik ve oğlumun cenazesi ile karşılaştım. Benim oğlum arkadaşlarının kurbanı oldu" dedi.

Her iki çocuğun da cenazeleri aileleri tarafından alınarak Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi.

MICIR ALTINDA KALARAK CAN VEREN 2 ÇOCUĞUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
MICIR ALTINDA KALARAK CAN VEREN 2 ÇOCUĞUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
MICIR ALTINDA KALARAK CAN VEREN 2 ÇOCUĞUN KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2010 Salı 14:34:03
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 15:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?