5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

'Mikro Kredi Projesi'

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yoksul kadınların iş sahibi olmasını sağlamak amacıyla 'Mikro Kredi Projesi' uygulamaya konuldu.

Silvan ilçesinde mikro kredi sorumlusu Necmeddin Aydın, yoksullukla mücadele yolları çalışmaları sonrası Mikro Kredi Projesi'nin iş yapma fikri olduğu belirterek, "İhtiyacı olan yoksul 22 kadınımıza 500 YTL'lik bir destek verdik. Sadece güvene dayanan, teminatsız ve kefilsiz küçük sermaye şeklindeki bu mikro kredi, yoksul bayanlarımızın kendi kendilerine yoksulluktan kurtulmaları için etkili bir stratejidir" dedi.

AK Parti Diyarbakır eski milletvekili Aziz Akgül ise, yaygın uygulamada pilot bölge olarak Diyarbakır'ı seçtiklerini belirterek, "Diyarbakır'da fakir insanları tespit ederek Mikro Kredi projesi uygulamasını başlattık. Yoksulluk ve açlık riskiyle karşı karşıya olan grupların başında kadınlar geliyor. Mikro kredi uygulamasında da ana hedef kitle olarak bu grup seçilmiştir. Silvan'da başlattığımız proje hayata geçirildi. Bununla birlikte yoksul kesimi orta gelir seviyesine çıkartılacak. Kadınların gelir sağlaması amacıyla tüketici kredisi hariç, ev kredisi dahil 500 farklı alanda veriliyor. Banka, kadınların eğitim, sağlık ve aile planlaması gibi sosyal aktivitelerini de destekliyor. Toplam olarak şimdiye kadar Silvan'da 29 kişi başvuruda bulunmuştur. Bunların 22'si kredilerini aldı. Kalan diğer üyelerimize en yakın zamanda kredileri verilecektir. Projelerimize en az 5'er grup halinde başvurmaları gerekmektedir. Bu gruplar arasında akraba olmayacak şekilde başvurmaları ve kredinin 100 YTL ile 700 YTL arasında verilmekte olup geri ödemelerinde ise 1 haftaya kadar bitirmeleri gerekmektedir. Bu üyelerimizin işlerini gelecek seneye kadar artırır veya güvenini artırırsa başka seneler kredisini yüksek bir şekilde alabilecekler" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 14:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?