5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Mikro Kredi uygulaması Diyarbakırlı kadınların umut kapısı oldu

Diyarbakır’da uygulamaya konulan mikro kredi projesi kapsamında şimdiye kadar 255 kişiye 150 milyar lira kredi verilirken, dağıtımın devam ettiği öğrenildi.

Yoksullukla mücadele kapsamında halen 110 ülkede uygulanan mikro kredi sistemi, Diyarbakır’da fakir vatandaşların ayaklarına kadar gidiyor.

Mikro Kredi Proje Müdürü Shamsul Alam Khan Chowdhury, kapı kapı dolaşarak Diyarbakırlı kadınlara kredi hakkında bilgi veriyor. Bangladeşliler, Diyarbakır’ın varoşlarında kapı kapı dolaşarak, kadınlara kredi ile ilgili konuların yanı sıra aile planlaması ve ekonomik tasarruf gibi konularla ilgili bilgiler veriyor. 10 kişilik ekiple kredi dağıtan Bangladeşliler, fakirlerin umudu haline geldi.

Bu arada, daha önce dağıtılan kredilerle yapılan işleri de inceleyen ekip, kredi alan kadınların başarılarına göre yeni krediler verecek. Şu ana kadar 150 milyar lira kredi dağıtan Bangladeşli Mikro Kredi Proje Müdürü Shamsul Alam Khan Chowdhury, yoksul kadınlara iş imkanı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, "Burada fakirler için bir banka yok, o yüzden böyle bir girişimde bulunuldu. Mahallelerde toplanan kadınlara önce eğitim veriyoruz. Bayanlarla kredi, ekonomik tasarruf ve aile planlaması hakkında toplantılar yapıyoruz. Şu anda 250 üyemiz bulunuyor ve bunlara 150 milyar lira tutarında kredi dağıttık. Dağıttığımız kredilerin nasıl kullanıldığını kontrol etmek için zaman zaman işyerlerini geziyoruz. Şuana kadar bir problem olmadı. Herkes parasını zamanında ödeyebiliyor. Yoğun taleplerle karşılaşıyoruz. Buradaki bayanlara imkanlar verilirse yapamayacakları iş yoktur" dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2003 Cumartesi 15:28:42
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?