7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suçlama

Egitim-Sen Diyarbakır Şubesi Hukuk Sekreteri Abdullah Karahan, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevini kötüye kullandığını ifade ederek, bu durumun devamı halinde sorumlular tespit edilerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevini kötüye kullandığını ve bunu devam ettirmesi halinde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. 

Şube binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen Hukuk Sekreteri Abdullah Karahan, geçici görevlendirme yolunun Diyarbakır'da çok kullanıldığını belirterek, "Norm kadro içerisinde yer alan dolayısıyla sınıfı ve dersi olan öğretmeni bir başka okulda görevlendirmek mevzuata aykırıdır. Örnek vermek gerekirse, Mardinkapı İlköğretim Okulu'ndan bir sosyal bilgiler öğretmeni ihtiyaç belirtilmemesine rağmen Fevzi Çakmak İlköğretim Okuluna geçici görevlendirmeyle gönderiliyor. Geldiği okulda dersler boş geçerken, gittiği okulda öğretmen fazlası ortaya çıkıyor. Duruma itiraz eden öğretmenlere ise isterseniz görevi bırakın cevabı veriliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne soruyoruz; sadece bu eğitim ve öğretim yılı içinde kaç geçici görevlendirme yapılmıştır. Bu kadar işlemden sonra hala kaç okulda öğretmen fazlası, kaç okulda öğretmen açığı vardır. 
Bundan sonra daha kaç geçici görevlendirme yapılacaktır diye soruyoruz ama bir cevap alamıyoruz" dedi. 

Bu durumun devam etmesi halinde sorumlu olanlar tespit edilerek haklarında gerekli işlemlerin yapılması için Culmhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımızı buradan duyuruyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 18:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?