8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Minibüs köprüden uçtu: 2 ölü

DİYARBAKIR'DA TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ,14 YARALI

Diyarbakır'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybederken, 6'sı ağır 14 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, saat 20.30 sıralarında Diyarbakır-Elazığ kara yolu 17. kilometresinde meydana geldi. Diyarbakır'dan Ergani ilçesi istikametine gitmekte olan Hacı Aslan yönetimindeki 21 HB 465 plakalı yolcu minibüsü, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu karşı şeride geçerek takla attı ve köprüden aşağı yuvarlandı. Yaklaşık 50 metre yuvarlanarak derede duran minibüs sürücüsü Hacı Aslan ve kimliği belirlenemeyen bir yolcu olay yerinde hayatını kaybederken 6'sı ağır 14 kişi yaralandı.

Yaralılardan M.B., R.A., A.A., A.S., R.A., M.E., M.U.,M.A., H.A., E.A. ve B.A. isimli yaralılar Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne, ismi öğrenilemeyen 3 yaralı ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur hastanelerine gelen yaralılar içinde 3'ünün durumunun ağır olduğunu söyledi. Yağmur, "Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne toplam 11 yaralı getirildi. Hastalardan 3'ünde kafa travması mevcut. Diğerlerinin ise kol, bacak ve göğüslerinde yaralanmalar. 2 hastamızı ameliyata alacağız. Hastalarımız içinde kafasından ve göğsünden yaralı olan, ayrıca kulağı yırtık olan 3 kişinin durumu diğerlerine göre biraz daha ağır. Diğer hastalarımızın durumu ise orta düzeyli. Gerekli tedavi yapılıyor" dedi.

Kaza anında cep telefonu ile konuştuğunu söyleyen yaralılardan Münir Umutlar ise bir anda aracın yuvarlandığını söyledi. Umutlar, "Kazanın nasıl olduğunu fark edemedim. Cep telefonu ile konuşuyordum, bir anda şoförün direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandığımızı gördüm. Başka da bir şey hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Olay yerine giden polis ve jandarma ekipleri kaza ile ilgili soruşturma başlatırken, olayın yaşandığı mevkide ikinci bir kazanın olmaması için kara yoluna işaretler konuldu. Bölgeye çağrılan çekici ile araç çekildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2011 Perşembe 22:25:03
Güncelleme :29 Nisan 2011 Cuma 00:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?