4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Minibüs şoförlerine davranış dersi

Diyarbakırlı özel halk otobüsleri ve minibüs şoförleri, "davranış, insan hakları, trafik ve ilkyardım" konularında eğitilecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliği ile düzenlenen seminer 15 gün sürecek. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Trafik Eğitimi programı kapsamındaki seminere başlandı.

Bağlar Belediyesi Konferans Salonundaki seminerin açılışına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in yanısıra alt kademe Belediye Başkanları, meslek odaları temsilcileri, Özel Sürücü Kursu sahipleri ve Dicle Üniversitesi'nden Öğretim Görevlileri katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu uygulamanın bölge açısından bir ilk olduğuna dikkat çekti. Baydemir, "Hem Üniversitemiz hem resmi kurum ve kuruluşlar, meslek odalarımız, sivil toplum örgütlerimizin işbirliğiyle ortaya koyduğu bu program kentimiz açısından acil ihtiyacı giderme, acil bir program alanının giderimi konusunda önemli bir fırsatı sunacaktır" dedi.

Eğitim seminerinde A'dan Z'ye geniş konu başlıklarının yer alacağını ifade eden Baydemir, amaçlarının ulaşımın kolaylaştırılması ve şoförlerin donanımlarının geliştirilmesi olduğuna vurgu yaptı. Seminerden sonra ortaya çıkacak deneyimi Diyarbakır'dan GAP Belediye Birliği eliyle bölge illerine yansıtılması konusunda önemli bir fırsat sunacağına işaret eden Baydemir, "Ulaşım ve trafik yaşamın olmazsa olmazıdır. Ve yaşamda hem can hem mal güvenliği açısından gün geçmiyor ki negatif bir haberle toplum sarsılmasın. Bunu en asgariye indirmenin koşullarını bizler oluşturmak zorundayız. Kentte yaşayan insanlarımız, bir günde en az iki kez kimi durumlarda 3–4 kez toplu taşıma araçlarından istifade etmektedir. Bu yaşam kesitinde mutlaka karşı karşıya gelmeyi yaşamaktayız" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 14:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?