3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Minik Aynur yardım bekliyor

Silvan ilçesinde vücudunun büyük bir bölümü yanan Aynur Aktarlı (11), ameliyat olabilmek için hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Silvan ilçesinde 7 yıl önce meydana gelen olayda Aynur ile Burhan Aktarlı isimli kardeşler sıcak su dolu kazanın devrilmesi sonucu ağır şekilde yaralanmıştı. Burhan Aktarlı olaydan kısa süre sonra hayatını kaybederken, Aynur Aktarlı ise vücudunun büyük bölümü yanmasına rağmen hayatta kalmayı başardı.

Silvan Mehmet Adil Kepolu İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Aynur Aktarlı, "Okuldan arkadaşlarım benimle alay edip bana yüzün yanmış diyerek gülüyorlar. Bu halime ben de ağlıyorum. Eve geldiğim zaman yaranın soğuk alması nedeniyle sabaha kadar acı çekiyorum. Buradan yetkililere ve hayırseverlere sesleniyorum. Bizim maddi durumuz çok kötü. Tedavi olabilmem için ameliyat olmam gerekiyor" dedi.

Baba Selahattin Aktarlı ise kızının böyle acı çekmesinden dolayı kahrolduğunu belirterek, "Kızımı ameliyat ettirmek için defalarca hastanelere götürdüm. Hastane yönetimi ameliyat için benden 25 bin YTL para istedi. Maddi imkanım olmadığı için kızımı ameliyat ettiremedim. Ameliyat ettiremediğim için de kendimi suçlu hissediyorum. Yeter artık benim bu acıyı çektiğim. Bana ait malım mülküm olsaydı hepsini satıp, böyle dilenci duruma düşmek zorunda kalmazdım. Ben inşaatlarda çalışıyorum, kazandığım parayla ancak ailemin geçinmesini sağlayabiliyorum. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlarımızdan yardım eli bekliyorum. Kızıma yardım etmek isteyen hayırseverlerin bize ulaşmasını istiyorum" dedi.

Baba Aktarlı küçük kızı Aynur için adeta canını dişine takarken, Silvan Ziraat Bankası Şubesi'nde açtığı 49650004-5001 numaralı hesaba yardım parası yatırılmasını bekliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 13:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?