8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Minik Tuba yaşam mücadelesini yitirdi

Diyarbakır'da 6 yıl önce lösemi hastalığına yakalanan ve tedavisi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülke genelinde yardımseverlerin harekete geçtiği Tuba Aslan, tedavisinde geç kalındığı için hayatını kaybetti. 

Lösemi hastası 8 yaşındaki Tuba Aslan'ın ameliyat olması için gerekli paranın toplanması amacıyla okul arkadaşları ''Tuba ile El Ele'' adlı bir kampanya başlatmıştı. Kampanyayla ilgili haber yapılması üzerine ülkenin birçok yerinden Tuba'ya adeta yardım yağdı. T

uba'nın kurtulması için gereken ilik kardeşinde bulunmuş, ilik nakli için de 270 bin YTL'ye ihtiyaç olduğu belirtilmişti. Haberi duyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, kampanyaya 20 bin YTL ile katkıda bulunmuştu. Tuba'ya ilik nakli yapılması için gereken 270 bin YTL'nin toplanması amacıyla başlatılan kampanya devam ederken, talihsiz kız aniden rahatsızlandı. Aslan ailesinin 10 çocuğundan 9.'su olan ilköğretim 2. sınıf öğrencisi küçük Tuba, babasının geçici işçi olarak çalıştığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji Servisi'nde tedavi altına alındı. Ancak tedavide geç kalınınca Tuba, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Tuba Aslan'ın babası Mehmet Aslan, "Artık kemoterapiye yanıt vermiyordu. Önceki gün akşam saatlerinde kaybettik" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 18:38:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?