7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Minikler emeklerini sergiledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde çeşitli sanat ve el becerileri dallarında eğitim alan yaklaşık 150 çocuk ilk sergilerini açarken, müzik ve ritim atölyelerinde yer alan çocuklar anne ve babalarına keyifli dakikalar yaşattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü'nün okul öncesi çocuklara yönelik başlattığı sanatsal ve iş becerileri gibi eğitim çalışmaları meyvesini ilk sergi açılışı ile gösterdi. Hasırlı, Aziziye ve Ben u Sen mahallelerindeki çamaşır evlerinde çocuk gelişimcileri nezaretinde okul öncesi çocuklara yönelik çalışmalar 3 yılını doldururken, çocukların yaptığı resim, el ve iş becerileri çalışmaları Sümerpark Sergi Salonu'nda sergilendi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Çocuk Şube Müdürü Kadir Güger, resim, el ve iş becerileri başta olmak üzere yine çocukların kulak gelişimini amaçlayan müzik, ritim gibi atölye çalışmaları ile çocukların daha üretici düşünme becerilerinin geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Çocukların birbirinden güzel resimlerinin sergilendiği salonda çocukların yanı sına anne ve babalar da yerlerini aldı. Çocukların yaptığı çalışmalardan oldukça etkilendikleri gözlenen anne ve babalar Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Sahne alan çocuklar müzik ve ritim alanlarında büyüklerine keyifli dakikalar yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?