7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Miniklere diş fırçalama öğretildi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rodar Anlı'nın daveti üzerine gelen Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi uzmanları ilçede 390 ilköğretim 1. sınıf öğrencisine ağız ve diş sağlığı ve flor konusunda eğitim verdi.

Çınar Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven ve ilçe protokolünün de katıldığı eğitim çalışmasında Kırıkkale Üniversitesi'nden Dr. Türksel Dürgelgil minik öğrencilere diş sağlığı ve temizliği ile ilgili bilgi verirken, yapılan uygulamada öğrencilere diş fırçalama teknikleri de gösterildi. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven de bu uygulamada öğrencilerle birebir ilgilenerek diş fırçalama teknikleri konusunda eğitim verdi.

Eğitimde Dr. Dürgelgil özellikle bu bölgede dişlerin sağlıklı bir şekilde çıkabilmesi için gerekli olan gıdaların alınamadığını bu sebeple süt dişlerinin ardından diş sağlığı konusunda birçok sıkıntının ortaya çıktığını ifade etti. Diş bakımının sadece fırçalamayla olmayacağına bunun için gerekli besin kaynaklarının da alınması konusuna işaret eden Dr. Dürgelgil bu eğitimle özellikle büyüme çağında olan 1. sınıf öğrencilerinin hem beslenme hem de bakım konusunda bilgileneceğini dile getirdi.

Kaymakam Tanrıseven de, "Yapılan çalışmadan dolayı Çınar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Rodar Anlı ve ekibine, Kırıkkale Üniversitesi Doktoru Sayın Türksel Dürgelgil'e çok teşekkür ediyorum. Umarım bu eğitim çalışması sayesinde çocuklarımız öğrendiklerini uygulayıp daha sağlıklı bir ağza ve dişlere sahip olacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 12:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?