7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Miniklerin karne sevinci

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışma yürüten Aziziye Çamaşırevi'ndeki çocuk odalarında okul öncesi eğitim alan 55 çocuğa karneleri verildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Azize Çamaşırevi'nde sadece çamaşır yıkanmıyor. Kadınlar okuma yazma öğrenip çeşitli konularda bilgilendirilirken, çocukları da çocuk odalarında okul öncesi eğitim alıyor.

Okul öncesi eğitim alan ve 5. grup olan 55 çocuk eğitimlerini tamamlayarak, karne almaya hak kazandı. İlk kez karne almanın coşkusunu yaşayan 4-6 yaş grubundaki çocuklar, şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendi. Çocuklara karne dışında
okul çantası ve çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Ardından müzik eşliğinde oyunlar oynayan çocuklara çeşitli yiyecek ve içecekler ikram edildi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Sultan Tırşak, 5 yıldan beri sürdürdükleri bu çalışmanın Benusen, Hasırlı ve Aziziye Çamaşırevi'nde devam ettiğini ifade etti. Çocukların 8 ay boyunca el becerilerinin geliştiğini, resim ve temel eğitimleri aldığını söyleyen Tırşak, her kurs dönemi sonunda eğitimciler tarafından çocukların kayıt altına alındığını belirtti.

Çocukların okul döneminde öğretmenlerinden olumlu tepki aldıklarını, algılarının açık olduğu ve okuma yazmayı daha çabuk öğrendiklerini sözlerine ekleyen Tırşak, "Bu olumlu gelişmeler bizim için gurur vericidir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 11:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?