8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Moral bozukluğuna gerek yok!

BELEDİYE BAŞKANLARININ TUTUKLANMASINI PROTESTO EDEN GRUP BAYDEMİR'İ ZİYARET ETTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li bazı belediye başkanlarının tutuklanmasını protesto eden Kürt kökenli yazar ve aydınları kabul etti.

Kürt Yazarlar Derneği, PEN Yazarlar Örgütü Türkiye Merkezi Diyarbakır Temsilciliği, DSM-DER, Dicle-Fırat Kültür Merkezi, Gençlik Kültür Merkezi, Diyarbakır Kürt Enstitüsü ve Kürdi-Der, BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ve Tes-İş Sendikası Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı Ali Öncü, Büyükşehir Belediyesi önünde, belediye başkanlarının tutuklanmasına yönelik yapılan basın açıklamasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Yazar İrfan Babaoğlu, Uluslararası PEN Yazarlar Örgütü Türkiye Merkezi'nin Diyarbakır Temsilcisi Yazar Şeyhmus Diken, Kürdi-Der'den Hasan Şahin ve Şair Arjen Ari'nin Başkan Baydemir'i ziyaretleri sırasında belediye başkanlarının tutuklanmalarını eleştiren Dernek Başkanı Babaoğlu, "Moral bozukluğuna gerek yok" dedi.

Kürt sorununda çözüm iradesi gösterilemediğini belirten Babaoğlu, "Belediye başkanları çözüm iradesi gösterilemediği için tutuklanmışlardır. Bu tutuklamalar kimsenin moralini bozmasın. Bundan sonra demokratik haklarımıza daha çok sarılmalıyız" diye konuştu.

Konuklarına, göstermiş oldukları hassasiyetten ötürü teşekkür eden Başkan Baydemir, "Bana göre zulme karşı mücadelede en etkili yollardan biri sanattır, şiirdir, romandır; yani sizlerin dilidir. Hiçbir otorite yoktur ki günü geldiğinde halkın vicdanında hesap vermesin. Yaşadıklarımız halkın vicdanında mutlaka yerini bulacaktır" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANLARININ TUTUKLANMASINI PROTESTO EDEN GRUP BAYDEMİR'İ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 15:56:02
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 22:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?