7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Mucize ameliyat!

(ÖZEL HABER) - ÖLÜMCÜL KANSER HASTASINI MUCİZE BİR AMELİYATLA HAYATA DÖNDÜRDÜ

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Dablan Avrupa'da büyük merkezlerde bile yapılması güç olan bir ameliyatı tek başına yaptı. Dr. Mahmut Dablan, baş ağrısı, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gelen bir hastayı pankreas kanseri, ana safra kanalı kanseri ve 12 parmak bağırsak kanseri ameliyatını yaparak hayata döndürdü.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Avrupa'nın birçok büyük merkezlerinde yaklaşık 10 doktor ile yapılabilen ameliyatı tek başına yapan Diyarbakır Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Dablan büyük bir başarıya imza attı. Yaklaşık 1 hafta önce baş ağrısı, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile Devlet Hastanesi'ne yatırılan 55 yaşındaki Ensari Kuzu isimli hastada pankreas kanseri, ana safra kanalı kanseri ve 12 parmak bağırsak kanseri görüldü. Bu ameliyatı tam dört kez yapan ve genel

cerrahın en büyük ameliyatı olarak görülen ameliyatı tek başına yapan Mahmut Dablan inanılmaz bir şekilde hastayı hayata döndürdü. Dr. Dablan, Devlet Hastanesi'nin ve Diyarbakır'ın gözdesi haline geldi. Akrabaları tarafından ölecek diye hastaneye yatırılan ve hayata döndürülen Ensari Kuzu ise doktoruna teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bundan 1 ay önce göğsüm ağrıyordu. Her gece vucudumun her tarafında bir ağrı giriyordu. Her tarafım sarı oluyordu. Devlet Hastanesi'ne başvurdum. Doktorum beni 4-5 gün tedavi yaptı. Benim safra kesemde pislik varmış. Doktorum beni ameliyat etti. Ameliyatım çok iyi geçti. Yeniden doğmuş gibiyim."

 

GENEL CERRAHİNİN EN BÜYÜK AMELİYATI

Yaptığı başarılı ameliyat sonrası Devlet Hastanesi'nin gözdesi haline gelen ve bu ameliyatı 4. kez yaptığını bildiren Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mahmut Dablan, "Hastamıza yapılan ameliyat genel cerrahinin en büyük ameliyatıdır. Bu ameliyat pankreas kanseri, ana safra kanalı kanseri ve 12 parmak bağırsak kanseri olan hastalara yapılır. Bu ameliyat ile midenin yarısı, pankreasın yarısı ana safra kesesi ve ana safra kanalının yarısı ve 12 parmak bağırsağının yarısı alınır. Ondan sonra bizim bildiğimiz

yöntemlerle bunlar tekrar bağlanır. Bu ameliyet sadece büyük merkezlerde yapılır. Büyük merkezlerde bile bu yapılan ameliyatın riski yarı yarıya gelir. Yani yarısı ölür, yarısı kalır. Bizim burada Diyarbakır'da yapmış olduğumuz 4. ameliyat bu. Daha önce iki uzman olarak giriyorduk. Ben son ameliyatı tek başıma yaptım. Hastamız yarın çok şükür taburcu olacak. Hastamız acil nöbetinde karın ağrısı bulantı ve kusma ile şikayeti ile geldi. Tedavisini yaptık ve hastamızdan şüphelendik. Ana pankreas kanalında kanser olduğunu saptadım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 12:27:03
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 21:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?