7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Müftülükten bir ilk

DİYARBAKIR MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Diyarbakır Müftülüğü üniversite sınavı öncesi vatandaşların türbelerdeki bazı davranışlarının yanlış olduğunu bildirmek amacıyla Türkiye'de bir ilgi gerçekleştirerek "Dua'da Buluşalım' etkinliği düzenledi.

18 Haziran Cuma günü saat 18.00'da Ulu Camii bahçesinde yapılacak olan etkinlik ile ilgili bir açıklama yapan Müftü Ali Melek, 2 çeşit dua olduğunu belirterek, "Biri sınava hazırlanarak elinden geleni yaparak fiili duayı gerçekleştiriyorlar, ikincisi ise bunların hepsi yapıldıktan sonra sözlü olan dua gerçekleştirilir. Öğrencilerimiz Cuma gününe kadar derslerini tamamlamış olacaklar yani fiili duayı gerçekleştirmiş olacaklardır. Biz de bu sınav öncesi manevi atmosfer nedeniyle öğrencilerin üzerindeki

stresi atmak üzere bir program gerçekleştireceğiz. Cuma günü saat 18.00'den itibaren Ulu Camii bahçesinde öğrenciler ve hocalarımız ile birlikte dua edeceğiz. Emekli hocalarımız ve müftülerimiz de katılacak buraya ve burada öğrencilerin üzerindeki stresi atmak, sınav öncesi rehberlik yapmak amacıyla bazı konuşmalar gerçekleştireceğiz" dedi.

İnsanların bazı hurafelere inanarak sınav öncesi bazı yatır ve türbelere giderek, kalem sürme veya okunmuş kalem alma gibi hurafelerden uzak durması gerektiğini belirten Melek, "İnsanlarımız sınav öncesi birtakım yatırlara ve türbelere giderek kalemlerini sürmeleri, okunmuş kalem almaları ve türbeye birtakım dileklerini yapıştırdıklarını görüyoruz. Bunlar dinimizle bağdaşmıyor. Birtakım yanlış inançların artık yapılmamasını istiyoruz. Yapılan şeylerin bilinçsizce değil bilinçli bir şekilde yapılmasını

istiyoruz. İnsanlarımıza dinimizin doğrularını anlatmak ve göstermek istiyoruz. İnsanlarımıza yanlıştan uzak durmayı sağlamak istiyoruz. Öğrencilerimize manevi motivasyonu sağlamak, stresini almak ve yanlış inanç ve düşüncelerin önünü almak için böyle bir uygulama yapıyoruz. Diyarbakır İl Müftülüğü olarak 'Dua'da Buluşalım' programı ile birlikte bunları yapmak istiyoruz. Bu program Türkiye'de bir ilktir" diye konuştu.

DİYARBAKIR MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN TÜRKİYE'DE BİR İLK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 14:06:04
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 15:53:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?