7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Muhasebeci sertifikalarını aldılar

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) tarafından Sosyal Destek (SODES) projesi kapsamında yürütülen bilgisayarlı ön muhasebe eğitimi projesi birinci dönemi tamamlandı. Birinci dönem eğitim gören 62 öğrenci sertifikalarını aldı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından, GAP kapsamındaki 9 ilde sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması, yoksulluk, göç, işsizlik, kentleşme gibi sosyal sorunların giderilmesi ve yerel dinamiklerin harekete geçirilmesi için hazırlanan SODES kapsamında yürütülen projeler meyvesini vermeye başladı.

DPT'nin finanse ettiği Diyarbakır Valiliği'nin koordinasyonunda sürdürülen DTB'nin yürüttüğü bilgisayarlı ön muhasebe eğitimi projesinin 1. dönemi tamamlandı. DTB'de gerçekleştirilen sertifika törenine DTB Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Özkılıç, DTB Meclis üyesi Şükrü Boylu, Diyarbakır Vali yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, Bağlar Kaymakamı Mehmet Cengiz Yücedağ ile eğitim gören öğrencilerin velileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesi projenin amaçları ve yapılan faaliyetler konusunda açıklama yapan DTB Bilgisayarlı Ön Muhasebe Eğitimi Projesi Koordinatörü Gökhan Çeliker, bölgede ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamanın mutluluk verici bir duygu olduğunu belirterek, ''Bundan sonra öğrencilerimizi Diyarbakır Ticaret Borsası olarak daha yakından takip ederek iş başvurularında gereken desteği vermek, oluşabilecek ve tarafımıza gelen eleman taleplerine kendilerini yönlendirmek amacındayız ve oluşacak olan yeni etkinliklerde kendilerine öncelik vereceğiz'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bilgisayarlı ön muhasebe eğitimi gören öğrencilere sertifikaları DTB Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Özkılıç, Meclis üyesi Şükrü Boylu, Vali Yardımcısı Mehmet Yeşilbaş, Bağlar Kaymakamı Mehmet Cengiz Yücedağ ile DTP Genel Sekreter yardımcısı Yasin Silahtaroğlu tarafından verilirken ilk beşe giren öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 14:15:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?