7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Muhtardan TEDAŞ'a suç duyurusu

KÖYÜN ELEKTRİĞİ KESİLİNCE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Ahmetli köyünde yaşayanlar sondaj elektriğinin kesilmesiyle susuz kaldı.

Ergani ilçesine bağlı Ahmetli Köyü Muhtarı Samet Bingöl, "Köyümüzün sondaj elektriği Tedaş tarafından kesilince Tedaş'ı savcılığa vererek suç duyurusunda bulundum" dedi.

Bazı köylülerin borçlarını ödemediğini belirten Muhtar Bingöl, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaklaşık ana borcumuz 39 bin TL, faizi birlikte 71 bin TL oldu. Geçen yıl 250 hanelik köyümüzden 15 bin TL toplayarak borcumuzun bir kısmını ödedim. Bu sene gelen fatura ise 25 bin TL, bu kadar çok miktarda fatura beklemiyorduk. Köy halkı su borçlarına itiraz etmiyorlar, fakat bu ücretleri ödemiyorlar. Köylülerden topladığım paraları 2-3 ayda bir Tedaş'a olan borcumuzu ödüyoruz. Ben her şeye açığım. Gelsinler, isterlerse sorgulasınlar. Tedaş'ı elektriklerin neden kesildiğini söylediğimizde bizi il'e yönlendiriyor. İl'e gittiğimizde bizi İlçe Tedaş Şefliği'ne gönderiyor. Kime gideceğimizi şaşırdık.''

Tedaş'ı aradıklarında telefonlara yetkililerin çıkmadığını ileri süren Bingöl, köylülerin, kış ayında eşek sırtlarında bidonlarla 3 kilometre uzaktan su temin ettiğini anlattı. Bingöl, TEDAŞ'a olan borç ödenmediği takdirde suların açılmayacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 15:44:05
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 23:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?