7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Muhtarlar bilgisayar öğrendi

DİYARBAKIR'DA MUHTARLARA BİLGİSAYAR SERTİFİKASI

Diyarbakır Yerel Gündem 21 Kent Konseyi Gençlik Meclisi - Habitat Bilişim Akademisi 15 mahalle muhtarına bilişim dersleri verdi. Muhtarlara sertifikalarını veren Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 2011 sonuna kadar büyükşehir sınırları içinde bilgisayarsız hiçbir muhtarlık kalmayacağını söyledi.

Habitat Bilişim Akademisi'nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine Baydemir'in yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Pirinçcioğlu, Akademi koordinatörü Aydın Yavuz Gençlik Meclisi üyeleri, Akademi'nin gönüllüleri ile 15 mahalle muhtarı katıldı. Yavuz gönüllü eğitmenlerle başta genç kadınlar olmak üzere 15 yaş üstü gençlere, kamu personeline, STK üyelerine çalışanlara Bilişim Teknolojileri ve Kişisel Gelişim eğitimleri verdiklerini söyledi.

Törende kısa bir konuşma yapan Baydemir, Kent Konseyi'nin ve Gençlik Meclisi'nin bir çalışması olan Habitat Bilişim Akademisi'nin kentte iz bırakacak çalışmalara imza attığını, özellikle kadın ve gençler başta olmak üzere önemli ihtiyaca yanıt olduğunu söyledi. Baydemir bu çabadan dolayı Gençlik Meclisi'ne ve gönüllülere teşekkür etti. Halkın iradesiyle seçilen ve halkın tüm sıkıntılarını birebir ilk elden muhtarlara ulaştırdığını vurgulayan Baydemir, "Dolayısıyla muhtarların bilişime hakim olmaları, bilgisayarı kullanmaları, dilekçeyi aktif bir şekilde yazabilmeleri, interneti kullanabilmeleri yurttaşlarımızın yaşamına da kolaylık sağlayacaktır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte mahalle muhtarlarına bilgisayar armağan ettiğini hatırlatan Baydemir en kısa sürede Büyükşehir Belediyesi'nin mahalle muhtarlarıyla toplantılar yapacağını duyurarak, "Zaten Yenişehir bölgesindeki toplantımızı tükettik. İlçe ilçe toplantı alacağız. Hem var olan bilgisayarların modernizasyonu, olmayanların da bilgisayar edinmesi konusunda derhal bir proje başlatıyoruz. 2011 sonunda kent merkezinde bulunan ve bağlı köylerde yani mahallelerde bilgisayarı olmayan mahalle bırakmayacağız. Diyarbakır A'dan Z'ye bilişime merhaba diyecek" şeklinde konuştu.

Osman Baydemir projeye katkılarından dolayı Büyükşehir, Yenişehir belediyeleri, Kent Konseyi ve tüm bileşenlere teşekkür etti. Daha sonra Başkan Baydemir, Pirinçcioğlu, Aydın ve Akademi gönüllüleri muhtarlara sertifikalarını verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören verilen kokteylle sona erdi.

DİYARBAKIR'DA MUHTARLARA BİLGİSAYAR SERTİFİKASI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2010 Salı 12:01:02
Güncelleme :6 Temmuz 2010 Salı 12:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?