7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Muhtarlar köylere Kürtçe tabela istedi

BAYDEMİR'LE GÖRÜŞEN MUHTARLAR KÖYLERE KÜRTÇE TABELA İSTEDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar bölgesinde Büyükşehir'e bağlanan mahallelerin muhtarlarıyla yaptığı toplantıda, eski Kürtçe köy isimlerinin tabelalarda yer alması için çalışma yapacaklarını söyledi.

Mahallelerin sorunlarının öğrenmek ve talepleri almak için Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organize ettiği muhtarlarla toplantılar sürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu kez de Bağlar bölgesinde Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanan mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, DİSKİ Genel Müdürü Fahrettin Çağdaş ve daire başkanları ile Gömmetaş, Kolludere, Uzunbahçe, Kabahıdır, Körtepe, Tellikaya, Topyolu, Topraktaş, Yeşildallı, Yukarı Mola Ali, Çiçekliyurt, Pınaroğlu, Buçuktepe, Kamışpınar ve Karahan Mahallesi muhtarları katıldı.

Muhtarların talepleri arasında yas evi, su, kanalizasyon ve yol bulunurken, Baydemir de istekleri dinleyerek notlar aldı. Muhtarlar ayrıca, köylerin Türkçe adlarının yanı sıra Kürtçe isimleriyle de tanındığı gerekçesiyle Kürtçe tabela asılmasını istedi. Baydemir de yaşanan karışıklığın giderilmesi amacıyla Kürtçe tabelaların asılması için hazırlıklarını tamamlayacaklarını söyledi. Sorunların çözümü için ilgili daire başkanlarına talimat veren Baydemir, 6 ay sonra tekrar bir araya geleceklerini ifade etti. Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran da köylerde taziye evi dışında köylülerin bir araya gelerek sorunlarını tartışacağı, toplanabilecekleri köy evleri oluşturacaklarının müjdesini verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:40:05
Güncelleme :12 Ağustos 2010 Perşembe 13:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?