7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Muhtarlık kavgası barışla sonuçlandı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Bademli köyünde 29 Mart yerel seçimlerinde muhtarlık yüzünden kavga eden iki ailenin husumeti, Ergani İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nın girişimiyle barışla sonuçlandı.

29 Mart yerel seçimlerinde Bademli köyünde muhtarlık adaylığı için Türk ve Yağız aileleri arasında çıkan kavganın ardından başlayan husumet yaklaşık beş ay sürdü. İki aile arasında yaşanan husumeti bitirmek ve barışı sağlamak için İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı devreye girdi. Köy ihtiyar heyeti ile görüşen İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Faruk Sivri, muhtarlık yüzünden husumetli olan köy halkını barıştırmak için çaba sarf etti. Sonunda iki taraf barış için ikna olunca köyde bir barış töreni düzenledi.

Köy camisinde bir araya gelen Türk ve Yağız aileleri, aylar sonra ilk kez yan yana gelerek namaz kıldılar. Bademli köyünde Türk ve Yağız ailelerinin barış törenine, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Faruk Sivri, İlçe Müftüvekili Burhanettin İncedursun ve çok sayıda köylü katıldı. Köy camisinde öğle namazı için aylar sonra ilk kez yan yana saf tutan kavgalı ailelere hitaben konuşan İlçe Müftü Vekili Burhanettin İncedursun, Kur'an-ı kerimden ayetler okuyarak, hadislerden örnekler
verdi, huzurlu ve mutlu bir toplumun temelinde "hoşgörü, birlik ve beraberlik olmalıdır" diye konuştu.

Köy camisinde toplanan Türk ve Yağız ailelerine hitaben konuşan İlçe Jandarma Karakol Komutanı Faruk Sivri ise şunları söyledi: "Bizim için önemli olan bu iki aile arasında aylardır yaşanan kırgınlığı, herhangi bir olay olmadan sona erdirmekti. Çok şükür şu ana kadar kimsenin canı yanmadan bu kırgınlığın sona erdirilmesine vesile olduk. Bu birlik ve beraberliğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan böyle birbirimize iyilik ve sevgi duygularını beslemek görevimiz olsun."

Yapılan konuşmaların ardından Türk ve Yağız aileleri birbirleriyle kucaklaşarak aralarındaki husumeti bitirdi. Ailelere, ilçe müftülüğünce Kur'an-ı Kerim hediye edildi. Köylüler daha sonra köy konağında bir araya gelerek barış yemeği yediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?