7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Mükemmel olacağız!

DİYARBAKIRSPOR-ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN

Diyarbakırspor'un evinde oynadığı maçta Çaykur Rizespor'a yenilmesinin ardından iki takımın Teknik Direktörleri ile Diyarbakırsporlu ve Çaykur Rizesporlu futbolcular açıklamalarda bulundu.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Suat Kaya bir haftalık çalışma ile yaş ortalaması 17-18 olan gençleri bir gecede işlemlerini tamamlayarak sahaya sürmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Maçın ilk yarısında gençlerimiz var olan güçlerini sarf ettiler. İlk yarıda başarıydılar. Maçın son dakikalarında yedikleri gole kadar ellerinden geleni yaptılar. Çaykur Rizespor'u kutluyorum. Bizde hafta içinde ekonomik krizi halledeceğiz. Takımımızın alt yapı elemelerinden elde ettiğimiz gençlerimizi taraftarlarımıza sunduk. Seyircisiz maç oynadık. Futbolcuların lisansları yetişmedi, saha zemini berbattı. Sahaya sürdüğümüz gençlerimizi tebrik ediyorum. İyi bir oyun sergileyip bizi utandırmadılar. Önümüzdeki haftalar mükemmel olacağız " dedi.

Diyarbakırspor'un başarılı oyuncusu Ufuk Bayraktar, sahaya puan veya puanlar için çıktıklarını ifade etti. Aldıkları yenilginin kendilerini üzdüğünü söyleyerek, "Futbolcu arkadaşlarımızın lisansları yetişmediğinden bir çoğu oynayamadı. Onlarında katılımıyla önümüzdeki haftalarda iyi olacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Yeşil-kırmızılı takımın en genç oyuncularından Sıddık İstemi de, "Maçın son dakikalarında yediğimiz gole fazlasıyla üzüldüğünü, ilerleyen haftalarda lisanlarında tamamlanacağını ve tam bir takım olarak sahaya çıkacaklarını dile getirdi.

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, futbolcularıma maç öncesi maçın zor geçeceğini belirtmiştim diyerek, "Maç öncesi futbolcularıma erken gol bulmazsanız, karşınızda ilk kez oynayacak olan futbolcuların direncini artırırsınız. Ağabeylerine karşı oynayacakları için gayretli olacağını söyledim ve nitekim öyle oldu. Açıkçası bu kadar dirençli bir Diyarbakırspor beklemiyordum. Ne de olsa Diyarbakır deplasmanları hep zorlu geçer. Futbolcularım da bunun farkındaydı hep konuşuyorduk. Çaykur Rizespor ise yeniden yapılanma dönemine girdi. Geçen yıldan kalan 3 futbolcu var, yeni arkadaşlar geldi. Yeni bir takım oluşturduk. Saha zemini kötüydü. İyi oynamaya çalışan bir takım ve oynatmamaya çalışan bir takım vardı sahada. İkinci yarıdaki değişiklikler ve rakip futbolcuların direncini kırdı. Biz de bir forvet daha alarak etkili olduk ve son dakikalarda attığımız gol ile haklı olarak galibiyet aldık. Eksikliklerimiz çok. İlerleyen haftalarda bu eksikliklerimizi gidermeye çalışacağız. Golü erken bulamadığımız için strese girdik. Teknik ve taktik işler konusunda futbolcularım performanslarının çok üstünde işler yaptı. Onları da galibiyetten dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

Önceki yıl Süper Lig'e çıkan Diyarbakırspor kadrosunda yer alan Çaykur Rizesporlu Ersin Güreler ise, yaşadığı şampiyonluğu unutmadığını söyleyerek, "Güzel bir şampiyonluk yaşadığım bu kentin takımını hakkında duyduklarım ve gördüklerim beni çok üzdü. Futbolcuların lisans parası yatırılmamış, saha zeminini görünce çok üzüldüm. Maça gelince PAF takımındaki arkadaşlardan bazılarını tanıyordum, aslanlar gibi oynadılar. Çok iyi mücadele ettiler. İlk dakikalarda golü bulsaydık maç açılacaktı. Galibiyet bizi sevindirdi. Diyarbakır iyi günlere layıktır. Herkesin takıma destek vermesini istiyorum. Rize'de de yeni bir oluşum var. Bu ilk galibiyeti de Rize halkına armağan ediyoruz" dedi.

A2 takımının maça çıkıyor olmasından dolayı herkesin maç öncesi farklı skor beklentisi içinde olmasının futbolcular üzerinde olumsuz etki yaptığını anlatan Çaykur Rizespor'u Evren şöyle konuştu:

"Maç öncesi herkes farklı skor bekliyordu. Ama bu maçlar çok tehlikelidir. İlk maç olması nedeniyle ayrıca genç kardeşlerim çok iyi oynadı. Onları tek tek tebrik ediyorum. Diyarbakırspor yönetimi, ileride kendi oyuncularına yönelir, bu gençleri değerlendirirler inşallah. Geçen yıl iyi oynamamıza rağmen çok kötü bir sezon geçirdik ve bundan ders aldık. Bu maç da onu gösterdi ki bu yıl da çok zor maçlar oynayacağız. Son dakikalarda da olsa galibiyeti aldık. Takım olarak bunu başardık inşallah bu yıl başarılı oluruz."

DİYARBAKIRSPOR-ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2010 Pazartesi 12:13:05
Güncelleme :23 Ağustos 2010 Pazartesi 18:32:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?