5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Musa Anter unutulmadı

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Musa Anter, ölümünün 16. yılında anıldı.


20 Eylül 1992 yılında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Musa Anter, silahlı saldırıya uğradığı Seyrantepe'de yaklaşık 300 kişinin katıldığı törenle anıldı.

Törende konuşan Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkan Yardımcısı Musa Farisoğlu, aradan 16 yıl geçmesine karşın faillerin açığa çıkarılmadığını savunarak, "Failler halen ısrarla gizleniyor. Sivil bir anayasa tartışmasının da yapıldığı süreçte, bizce Türkiye'nin her tarafında faili gizlenmiş cinayetler açığa çıkarılmadan, bunlar yargı önüne çıkarılmadan, bir araştırma komisyonu oluşturup genel anlamda bu gizlenmiş cinayetler açığa çıkarılmadan sivil demokratik bir anayasa bir şey ifade etmiyor" dedi.


Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Genç ise "16 yıl önce Musa Anter'in katillerini açığa çıkartmak istemeyen zihniyetin, bugün Hrant Dink'in katillerini yargılayıp hak ettiği cezayı verebileceği konusunda çok umutlu değiliz. Bugün için bir umut diyoruz" diye konuştu.


Konuşmaların ardından slogan atan grup, Musa Anter'in saldırıya uğradığı yere karanfiller bıraktı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 18:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
rojhat IP: 88.247.65.xxx Tarih : 24.09.2007 14:18:42

seni unutmadık ve unutmayacaız da ne seni nede yol arkadaşını hiç bir zaman unutmayız ve unutmayacağız mekanın cennet olsun sen rahat uyu seni düşürenin hayatı zehir edeceğiz