4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Müzenin acı haline bakanlık el koydu

Türkiye'deki 41 ulusal müzeden biri olan, ancak her yağmurda çatısı aktığı için eserleri sular altında kalan Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'nin içler acısı haline Kültür ve Turizm Bakanlığı el koydu. 

Paha biçilmez eserlerin naylon çadırlarla korunmaya çalışıldığı ve teşhir vitrinlerinin nem tuttuğu müze için Bakanlık, gereğinin yapılması için Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü'ne talimat verdi.

Dünyanın en eski köy yerleşim yerlerinden biri olan Çayönü’nden çıkarılan 11 bin yıllık tarihi eserlerin de sergilendiği Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nde çatı akıttığı için bazı eserler her yağmurda sular altında kalıyor. DHA'nın konuyla ilgili haberi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakan Atila Koç’un talimatı üzerine Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır’da bulunan Röleve ve Anıtlar Bölge Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek, içler acısı hali basına yansıyan müzenin onarılmasını istedi. 

Yaklaşık 20 bin eserin bulunduğu müzede inceleme yapılarak tarihi eserlerin uygun bir şekilde korunması ve çatısının onarılması için çalışma başlatıldı.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 13:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?