7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Ne Haldesen Diyarbekir' kliplendi

Diyarbakırlı genç şair ve şarkı sözü yazarı Şeyhmus Demir, ilk profesyonel şiir klibini çekti.

2008 yılının Haziran ayında "Ne Haldesen Diyarbekir-Şiirler 1" adlı ilk kitabını şiir severlerin beğenisine sunan genç şair Demir, gelen yoğun istek üzerine bu kez klip çalışmalarına başladı. Büyük ilgi gören eserine klip çeken Demir, yönetmenliğini Diyarbakır'lı ünlü sanatçı Ali Aktaş'ın yaptığı klibi tamamlayarak sanatseverlerin beğenisine sundu.

Genç şair Demir, bu klibin önümüzdeki günlerde yerel televizyon ve radyolarda gösterime gireceğini belirtti. Klibinde Diyarbakır'ı tarihi yönleriyle ele alan genç şair, bugünlerde hummalı bir çalışmaya girerek ikinci kitabı için çalışmalara start verdi. Evli ve 3 çocuk babası olan şair Demir, şunları söyledi: "Binlerce yıldan bu yana bir çok medeniyete beşiklik etmiş olan bu kadim kent, bağrından bir çok sanatçı, fikir, ilim ve sanat adamı çıkarmıştır. Dünya yüzünde neredeyse en çok sanat ve fikir adamının bu şehrin bağrından çıkması bir tesadüf olamaz. Sanat ve sanatçıya hak ettiği değeri fazlasıyla veren bu kadim kentin insanlarının, acılarını, hüzünlerini sevinç ve mutluluklarını ilk eserim olan Ne Haldesen Diyarbekir adlı kitabımda dile getirmeye çalıştım. Aslında bu eserimde Diyarbakır'ın bizzat kendisini anlatmıştım. Sanat sever hemşehrilerim de vermek istediğim mesajı algıladılar. Kitabıma çok büyük ilgi göstererek beni onure ettiler. Onlardan aldığım şevk ve destek ile bu kez kolları sıvayarak, kitabımın klibini çekmek için çalışmalara başladım. İnşallah sanat sever hemşehrilerimin bu çalışmamı da beğeneceğini umuyorum" dedi.

Diyarbakır'ın halen ülkemizin pek çok yerinde faal olarak sanat icra eden bir çok sanatçısı bulunduğunu belirten Şeyhmus Demir, "Sanatçı ağabeylerimiz ve ablalarımız, genç yeteneklere destek vermeli. Onların elinden tutup destekleyerek, Diyarbakır'ın da tanıtımına katkı sağlamaları gerekiyor" diye konuştu.

Bugüne kadar 3 bini aşkın noter tasdikli şiire imza atan şair Demir, ikinci kitap çalışmalarında yeni şiirlerine yer vereceğini sözlerine ekledi. Genç Şair Şeyhmus Demir'in klibinin internet ortamında izlenebileceği kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 23:15:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?