8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Nevruz programı açıklandı

Diyarbakır Nevruz tertip komitesi bugün yaptığı bir basın açıklaması ile Nevruz hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi.

Kutlamalara Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani ve Irak Cumhubaşkanı Celal Talabani'nin de davet edildiği belirtildi.

Nevruz Parkı'nda yapılması planlanan etkinliklere bir çok sanatçının katılacağı bildirildi. DTP Diyarbakır İl Başkan Vekili Ali Şimşek tarafından yapılan açıklamada Nevruz Bayramı'nın, barış içinde insanların duygularını ortaya koyabileceği bir platform olacağını söyledi. Şimşek, Nevruz'da olaylar çıkacağı yönünde spekülasyonlar yapıldığını belirterek bunların doğru olmadığı kaydetti. Tertip komitesi başkanı Mehmet Akın ise Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Lideri Barzani ve Irak Cumhubaşkanı Talabani'yi de Diyarbakır'a Nevruz kutlamalarına davet ettiklerini, henüz olumlu veya olumsuz bir cevap almadıklarını belirtti.

DTP Milletvekilleri Gültan Kışanak, Aysel Tuğluk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de katılımı ile Sümer Park'ta düzenlenen basın açıklamasında Nevruz kutlamaları ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği'ne resmi başvurunun bugün yapılacağı bildirildi. Nevruz tertip komitesi adına açıklamayı okuyan komite başkanı Akın, "21 Mart günü de saat 10.00'da Nevroz Parkı'nda yüz binlerin katılımıyla kutlamalarımız yapılacaktır. Bu program haricinde bugünden başlayarak her gün ayrı bir ilçemizde çeşitli etkinliklerle Nevruz kutlamaları yapılacaktır. 21 Mart günü yapılacak büyük kutlamaya katılan sanatçılar ise şunlar; Aram Tigran, Zozan, Diyar, Xero Abbas ve Koma Gulen Xerzan" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 13:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?