7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Nevruz'u erken kutladılar

 Diyarbakır'ın Merkez Kayapınar İlçesi Musa Anter Caddesi üzerindeki DTP seçim bürosu önünde Nevroz Bayramı kutlaması yapıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kutlamalara kadınlar ve gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti. DTP Milletvekili Gültan Kışanak ve Kayapınar Belediye Başkan Adayı Zülküf Karatekin Nevroz ateşini yakarak, grupla birlikte halay çekti.

Diyarbakır'da Nevroz kutlamaları erken başladı. Kayapınar Musa Anter Caddesi üzerindeki DTP seçim bürosu önünde yapılan Nevroz Bayramı kutlamasına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kutlamalara kadın ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, çevrede bulunan evlerin balkon ve pencerelerinden yeşil, sarı ve kırmızı flamalar sallandığı görüldü. DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak ve Kayapınar Belediye Başkan Adayı Zülküf Karatekin, birlikte yaktıkları Nevroz ateşinin ardından vatandaşlarla birlikte halay çekti. Sanatçı Bülent Turan ve Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi (DFKM) sanatçıların verdiği müzik dinletisi eşliğinde halay çeken kitle terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attı.
Milletvekili Gültan Kışanak etkinlikte yaptığı konuşmada, ''Bu günden yanan ateş Nevroz'da görkemleşecek, 29 Mart'ta zafere ulaşacaktır" dedi.

Daha sonra söz alan Kayapınar Belediye Başkan Adayı Zülküf Karatekin ise halkın her koşul altında iradesini sahiplendiğini belirti. Karatekin, "Bu halk tarihten bugüne direnişlerle bugüne gelmiştir. Tarih bu direnişlere tanıktır. Bu coşkunuzu 29 Mart'a yansıyacaktır. Çünkü bu bir irade seçimidir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 14:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?