5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Nil Demirkazık'a takipsizlik kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyareti sırasında yakasına terör örgütünün kullandığı renkleri taşıyan "sözde bayrağı" takan Dünya ve Ülkemiz Çocuklarına Sağlık, Eğitim ve Yardım Derneği (Çocuk-Der) Genel Başkanı Nil Demirkazık hakkında takipsizlik kararı verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün suç duyurusu üzerine Nil Demirkazık hakkında terör örgütünün kullandığı renkleri taşıyan sözde bayrağı yakasına taktığı ve "Cumhurbaşkanı'nı bu bayrakla karşılayacağını" söylediği gerekçesiyle başlattığı soruşturma kapsamında, Demirkazık'ın ifadesine başvurdu. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından verilen kararda, şöyle denildi:

"Her ne kadar şüpheli Nil Hayal Demirkazık hakkında, 14 Eylül 2007 tarihinde Diyarbakır Havaalanı'nda bir basın mensubu ile arasında geçen konuşma sebebiyle atılı suçtan hazırlık soruşturması başlatılmış ise de şüphelinin beyanlarının ve eyleminin suç teşkil etmediği, düşünce açıklama hürriyeti sınırlarında kaldığı kanaatine varılmaktadır. Şüpheli hakkında CMK'nın 172 ve 173. maddeleri gereğince kovuşturmaya yer olmadığına ve 15 gün içerisinde Siverek Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazı kabul olmak üzere
karar verildi."

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 12:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?