7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Nüfus cüzdanı soruşturmasına son

Diyarbakır Valiliği, nüfüs cüzdanı yenileme işlemlerinin güvenlik soruşturması nedeniyle vatandaşın polis ve jandarma karakollarına gönderilmesi uygulamasına son verdi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) uyum yasalarının çıkması nedeniyle Diyarbakır Valisi Efkan Ala’nın talimatıyla kayıptan nüfus cüzdanı alacak vatandaşların, tahkikat yapılması amacıyla polis ve jandarma karakollarına gönderilmeleri uygulamasına son verildiği belirtilerek, "Hizmet standardına göre, değiştirme ve yenilemeden 3 dakikada verilen nüfus cüzdanı, polis ve jandarma tahkikatı nedeniyle en az 1 haftalık süre sonunda verilmektedir.

Bu da acil durumda nüfus cüzdanına ihtiyacı olan vatandaşlarımızı zor durumda bırakmakta, sıkıntıya düşürmekteydi. AB uyum yasalarının çıkması ve son yıllarda ülkemizde bu konuda olumlu gelişmelerin olması nedeniyle, Diyarbakır Valisi Efkan Ala’nın talimatıyla kayıptan nüfus cüzdanı alacak vatandaşlarımızın, tahkikat yapılması amacıyla polis ve jandarma karakollarına gönderilmeleri uygulamasına 24 Aralık 2004 tarihinde son verilmiştir" denildi.

Kayıp ve değiştirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için köy ve mahalle muhtarlarınca düzenlenen Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi’nden şüpheye düşülmesi halinde ise, polis veya jandarma tahkikatının yaptırılacağı vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, usulsüz nüfus cüzdanı alınmasını önlemek amacıyla, nüfus cüzdanı düzenlenmesine dayanak teşkil eden Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi düzenlenmesinde köy ve mahalle muhtarlarına, gereken titizliği göstermeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

aa
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 08:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?