7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

O cezaevi müze oluyor

DİYARBAKIR E TİPİ CEZAEVİNİN MÜZE OLMASI İÇİN GEREKLİ OLAN PROJE TAMAMLANDI

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır E tipi cezaevinin müze yapılması için gerekli olan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker "Kırsal Altyapı Hizmetleri" değerlendirme toplantısı ve iftar yemeği için Diyarbakır'a gelerek Diyarbakır valiliğini ziyaret etti. Diyarbakır Milletvekilleri ile memleketine gelen Bakan Eker burada açıklamalarda bulundu. Ramazan ayı nedeniyle artan tavuk fiyatlarına dikkat çeken Bakan Eker, "Ramazan ayının başlangında her sene, fiyatlarda bir kıpırdama olur. Bu da talep artışından dolayı. Ama şu anda üretim ve tedarik zincirinde bir sorun yok. Birtakım şeylerle zaman zaman karşılaşabilir. O da denge ile ilgili bir şeydir" dedi.

Bakan Eker Diyarbakır E tipi cezaevinin müze yapılması ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğuna ilişkin, "İşin önce bu cezaevinin nakledileceği cezaevinin tamamlanması lazım. Bununla ilgili Adalet bakanlığımız çalışıyor onlar projelerini hazırladılar. Burada mevcut cezaevinin transferi ile ilgili yeni cezaevinin planlanması projelendirilmesi ve inşaat faaliyetleriyle ilgili süreç başladı. O tamamlandıktan sonra buradaki cezaevi oraya nakledilecektir" dedi.

DİYARBAKIR E TİPİ CEZAEVİNİN MÜZE OLMASI İÇİN GEREKLİ OLAN PROJE TAMAMLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2010 Cumartesi 16:51:05
Güncelleme :15 Ağustos 2010 Pazar 17:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?