8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

O çocuklara bunları yaptıranlara...

AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ KURT:

Deniz Baykal Meclis'te çıkıp, 'Hadi demokrasiyle çözecektin hadi çöz bakalım' diye bir cümle kullanmıştı. Acaba yine böyle bir cümle kullansın diye mi biz bunları hak ediyoruz. Ben herşeye rağmen bu olayda yaralanan kardeşim için Allah'tan acil şifalar diliyorum. Onun da yine savunucusu biziz. Dün yetkililere işkenceye sıfır tolerans olduğunu hatırlattık. Ama bu halk ve bu bölge bunu hak etmiyor. Bugünün dünyasında herkesin üzerine düşenler var ve bu 80 yıldır duyulmamış bir çığlığın duyurulmasına rağmen

bunu hak etmiyoruz. Tekrar birileri sokağa mı çekilmek isteniyor. Benim halkımın sağ duyusuna güveniyorum. Ben o çocukları suçlamıyorum, ben o çocuklara bunları yaptıranlara hakkımı helal etmiyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı M. Baki Aksoy ise yaptığı açıklamada, "Dün akşam saldırı düzenlenmiş, önce saldırganlar camları taşlamış ve sonra molotof atmışlardır. Çıkan yangın bekçi tarafından engellenmiş ve zarar engellenmiştir. Bir kişi de yaralı olarak ele geçirilmiştir. Bu saldırı AK Parti'nin gerçekleştirdiği demokratik açılım sürecini baltalamak için yapılmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 12:42:00
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 09:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?