8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

O köy ablukaya alındı!

BİSMİL'DE KÖYLÜLERİN AĞAYA BAŞKALDIRMASI

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Sinan köyünde köylülerin, hile ile topraklarına el koyduğunu iddia ettikleri ağaya karşı başkaldırışları sürdürüyor.

Köylüler tarlaları sürmeye gelen ve ağaya ait olduğu iddia edilen traktörlere izin vermedi. Traktörleri taşlayan köylülere jandarma müdahale etti. Çıkan arbedede 2 kişi yaralandı, traktörler zarar gördü. Olaya müdahale eden jandarma ekipleri 15 kişiyi gözaltına aldı. Köylüler ağanın hile ile topraklarına el koyduğunu iddia ederek ağa tarafından tarla sürmeye gönderilen traktörlere müdahale etti.

Sabah saatlerinde tarla sürüleceği duyumunu alan köylüler, kadın ve çocuklarıyla tarlalara gitti. Nöbet tutan köylüler, arazi sürmeye gelen traktör sürücülerine müdahale etti. Tarla sürmeye gelen şahıslar, köylülerin direnişi karşısında traktörlerini geri çekmek zorunda kaldı. Asırlardır kullandıkları topraklarının kadastro işlemleri sırasında ellerinden çıktığını iddia eden köylüler arazilerini geri alabilmek için mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade ettiler. Tek geçim kaynaklarının dedelerinden kalan araziler olduğunu belirten köylüler, kanları pahasına mücadele edeceklerini bildirerek devletten bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri köyü ablukaya alarak, köy muhtarının da aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Yaralanan 2 kişi Batman Kadın Doğum Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

BİSMİL'DE KÖYLÜLERİN AĞAYA BAŞKALDIRMASI
BİSMİL'DE KÖYLÜLERİN AĞAYA BAŞKALDIRMASI
BİSMİL'DE KÖYLÜLERİN AĞAYA BAŞKALDIRMASI
BİSMİL'DE KÖYLÜLERİN AĞAYA BAŞKALDIRMASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 10:28:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 10:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?