8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

O sergi ziyarete açıldı

DİYARBAKIR'DA

Ressam Alice Hendrickson'ın, "Doğu'dan" isimli resim sergisi, dün Diyarbakır'da açıldı.

Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde Bağlar Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan serginin açılış kurdelesini Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran ve Ressam Alice Hendrickson kesti. Baran'ın yanı sıra Bağlar Belediye Başkan yardımcıları Osman Kaya ve Derya Tamriş ile BDP Bağlar İlçe Başkanı Mahmut Büyükbayram'ın da katıldığı açılışta Bağlar Belediyesi Meclis üyeleri ve Mahalle Meclisi üyeleri de hazır bulundu.

Alkış ve zılgıtlarla açılan sergide bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yüksel Baran, böylesi bir sanatsal çalışmaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirtti. Alice Hendrickson'ın sadece bir ressam değil aynı zamanda bir barış insanı olduğunu dile getiren Baran, "Uzun yıllardır özellikle bu alanlarda kalarak Doğu kadınını çizmeye, onları tuvallerine yansıtmaya çalışıyor. Bu anlamıyla oldukça değerli çalışmalar yürüttüğünü düşünüyorum. Eserleri toplumsal cinsiyet ve kadının dirilişi açısından oldukça önemli. Kendi duruşunu sanatsal bir dille yansıtıyor" dedi.

Serginin bir hafta boyunca ziyaret edilebileceğini söyleyen Baran, "Alice'in yüreğine ve emeğine teşekkür ediyorum. Kendisine hem dost olması hem de kadın mücadelesini yansıtması itibariyle teşekkürlerimizi iletiyoruz" diye konuştu.

Doğu insanına tebriklerini Kürtçe ileten Alice Hendrickson, sergisinin açılışına katkıda bulunan Belediye Başkanı Yüksel Baran'a teşekkürlerini iletti. Hendrickson, "Bireysel olarak bütün riskleri alan ve mücadele veren tüm Doğulu kadınlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Bir kokteylin de verildiği serginin açılışına gelenler, Hendrickson'ın Doğu'da, Doğu insanıyla yaşayarak hayat verdiği eserleri ilgi ile gezdi. Sergiyi ziyaret eden Cemal Önen isimli bir vatandaş, "Benim coğrafyamda insanların bir resme yansıması gurur verici" diyerek, sanatçının farklı bir ülkeden gelip bölge insanını resmetmesinin ve bunları sergilemesinin onur olduğunu söyledi.

"Doğu'dan" sergisi, Hendrickson'ın, Türkiye'de kaldığı süre boyunca tanıdığı doğuluların yaşamını ve coğrafyasını, kendine has tekniği ile anlattığı eserlerden oluşuyor. 5 Ağustos'a kadar açık olacak sergiyi sanatseverler 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

DİYARBAKIR'DA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:53:01
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 16:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?