20
Nisan
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

O yolu trafiğe kapatacak

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Galip Okay isimli bir köylü, geçmişte kendilerine ait olan arazilerin 1990 yılında karayolu tarafından Hazro bağlantı yolu yapıldığını belirterek, istimlak bedeli ödenmediği takdirde yolu trafiğe kapatıp karayolunda çift süreceğini söyledi.

Silvan ilçesine bağlı Bağdere köyünde yaşayan Galip Okay, kendilerine ait tapulu arazide Hazro-Silvan bağlantı yolu yapıldığını belirtti. Yetkililerle görüştüğünü ancak, hiç bir sonuç alamadığı söyledi.

 Okay, bu konuda devam eden bir mahkemenin olduğunu belirterek, "Bu hafta içinde ben yine karayolları bölge müdürünün yanına gidiyorum, eğer ben bölge müdürü ile görüşemezsem gelip yolu trafiğe kapatarak karayolunda çift süreceğim. Yani şimdi de yolu kapatmak için buraya geldim. Yolu arabalara kapatmıyorum. Haklarım verilmezse, ben yola çift süreceğim çünkü benim tapulu arazimdir. Ben bu araziye çift süreceğim. Bugün de vatandaşı mağdur etmiyorum, yetkililer de artık sesimi duysun. Bismil'de aynı durumda olan vatandaşların hakkını vermişler, ama Silvan tarafında hakkımız hala verilmedi. 2009'da karayolu tarafından yol genişletme çalışmaları kapsamında 75 adet ağacım ekipler tarafından kesildi. Bu ağaçların ödemesini karayolları yapacak. Ancak arazi konusu davalık olduğu için dava sonucunu bekleyeceklerini söylediler. Bugün yolu kapatmayacağız, bu bir uyarıdır" dedi.

Galip Okay, açıklamanın ardından kola koyduğu kalasları kaldırdı. Öte yandan, Karayolları yetkilileri ise arazi konusundaki anlaşmazlığın davalık olduğu ve paranın ödenmesi için davanın sonuçlanmasının beklendiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2013 Perşembe 16:10:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?