3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Obezite önleme toplantısı

Diyarbakır Tropikal Hastalıklar Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen 'Obezite Önleme' toplantısında konuşan Diyarbakır Sağlık Müdür Yardımcısı Süleyman Beyaz, Türkiye'de yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı önemli sağlık sorunlarının bulunduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa hazırlanan protokol çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim, Gıda ve Çevre Kontrol Şubesi iş birliğiyle Diyarbakır Tropikal Hastalıklar Hastanesi toplantı salonunda 'Obezite Önleme' toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Diyarbakır Sağlık Müdür Yardımcısı Süleyman Beyaz, sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesi ve yaşam kalitesinin arttırılmasında, hastalıklardan korunmak için alınabilecek koruyucu sağlık tedbirlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye'de yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı önemli sağlık sorunlarının da bulunduğunu belirten Müdür Yardımcısı Beyaz, "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de şişmanlık (obezite), kalp-damar hastalıkları, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığı giderek artmaktadır. Günümüzde şişmanlık (obezite), hem bir hastalık hem de ciddi, sosyal, psikolojik ve ekonomik sorunlara yol açan, yaşam boyu sürecek çeşitli hastalıklara zemin hazırlayan bir durum olarak kabul edilmektedir. Düzenli yapılan fiziksel aktivitenin ise ideal vücut ağırlığının devamı, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanı sıra kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığı bilinmektedir. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığımız tarafından koruyucu sağlık hizmetleri çerçevesinde toplum bireylerini yeterli ve dengeli beslenme, obezite (şişmanlık) ve oluşturduğu sağlık riskleri ile düzenli fiziksel aktivitenin sağlık üzerine olumlu etkileri konusunda bilgilendirmek için çeşitli çalışmalar yürütülmektedir'' dedi.

Tropikal Hastalıklar Hastanesi'nde yapılan toplantıda, Dr. Barış Pamuk ve Diyetisyen Seyran Tombul tarafından, sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 18:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?