7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öcalan posterleriyle yürüdüler

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) "Demokrasiye, Barışa ve Çözüme Çağrı" yürüyüşü Diyarbakır'da gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da yapılan yürüyüşe DTP Eşbaşkanları Emine Ayna ve Ahmet Türk, DTP'li Milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li Belediye Başkanları, DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Demokratik Toplum Kongresi Sözcüsü Hatip Dicle ve partililer katıldı. Yürüyüş sırasında sık sık terör örgütü PKK lehine sloganlar atıldı. Koşuyolu Parkı'na gelindiğinde eşbaşkanlar ve milletvekilleri kalabalığı selamladı.

Kalabalığa seslenen DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, "30 yıldan beri büyük acılar yaşadık. Artık bu kan dursun, analarımızın gözyaşları dinsin diyoruz. Biz bunun için büyük projelerle yola çıktık. Bugün bu kanın durması için büyük çabalar sarf ediyoruz" dedi.

Eşbaşkan Emine Ayna ise, "Şuna inanıyoruz; bir gün çözümü geliştireceğiz, demokratik siyaset kanallarını açacağız ve hep beraber dağ yolunu tutup oradaki çocuklarımızı buraya getireceğiz, demokratik siyasetin içine sokacağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 14:05:11
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 14:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz IP: 88.247.63.xxx Tarih : 16.07.2009 19:11:28

DTP mitingleri neden hep çarpıtılarak haber yapılır anlamıyorum. Bunlar olağan şeyler alışmalısınız. DTP'nin barış girişimini halk olarak destekliyor ve sonuna kadar arkasında olacağız....