7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öcalan'ı Mandela'ya benzetti

Diyarbakır'da devam eden Nevruz kutlamalarında terörist başı Abdullah Öcalan'ın mesajı okundu.

Nevruz kutlamalarında Kürtçe konuşan Leyla Zana, Celal Talabani'nin son sözlerine değinerek, " En sonda söylenmesi gereken sözü en başta söyleme" dedi. Zana, konuşmasına şöyle devam etti:  "Mam (amca) Celal'ın ağzından çıkan sözler bizi üzüyor. Mam Celal diyor ki, amacımız Kürtlerin silahlarını bırakması. Ben de diyorum ki, Kürtler silahlarına aşık değil. Özgürlüğe aşık. Mam Celal, en son söylenmesi gerekeni söyleme. Bizi zaten hep incittiler."

Ortadoğu'da Kürtlerin örgütlü 3 partisinin bulunduğunu öne süren Zana, "Kürtlerin örgütlü 3 partisi var. KDP, PKK ve YNK. Ortadoğu'da en büyük güçlerdir. Bunlar oturup bir konferans düzenlemelidirler. Bu konferans ne Araplara, ne Farslara, ne de Türklere zarar vermez. Kürtler burada bir anlaşma yaparlarsa Türkiye'de barış sağlanır" şeklinde konuştu.

Törende söz alan Ahmet Türk ise, Öcalan'ı Mandela'ya benzetti. Türk, "Güney Afrika'yı biliyorsunuz. Mandela'yı yıllarca tecrit ettiler, hapsettiler. Ne zaman
ki Mandela'nın koşulları düzeltildi, özgürlüğüne kavuştu. O zaman zenciler ile beyazlar bir araya gelip sorunu çözdü. Bugün Öcalan, Kürt halkı için çok önemlidir. Bugün Öcalan özgürleşmedikçe koşullar düzelmedikçe çözüm olmaz" diye konuştu.

Nevruz kutlamaları, olaysız bir şekilde devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:44:38
Güncelleme :21 Mart 2009 Cumartesi 19:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkam IP: 88.253.1.xxx Tarih : 22.03.2009 01:47:12

asamadılar getirdikleri gibi şimdide ceremesini çekersiniz. Birde adamın soy ismi türk değilmi deli ediyor beni sıfatsız