7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ofis görüntü kirliliğinden kurtuluyor

OFİS SEMTİNİN YENİ YÜZÜ ORTAYA ÇIKACAK

Diyarbakır Merkez Yenişehir Belediyesi tarafından uzun dönemdir sürdürülen arka bahçe düzenleme çalışmalarına bir yenisi daha ekleniyor.

Esnafın ve bina sakinlerinin talebi üzerine ofis semtinin merkezi konumunda bulunan Gevran Caddesi ile Ekinciler Caddesi'nin birleştiği noktada düzenleme ve arka bahçe çalışmalarına başlayan Yenişehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkan yardımcısı Şefik Türk, "Ofis Şehitlik ve Feritköşk bölgelerinde 3 tane çalışmayı tamamladık. Şu an Ofis'te yapımına başladığımız bu çalışma dördüncü çalışma olacaktır" dedi.

Bu çalışma ile kamuya ait yerlerin halkın hizmetine sunmayı amaçladıklarını bildiren Türk, "Arka bahçe çalışmalarımızın en önemli yanı kamuya ait olan yerlerin işgalden kurtulmuş olması ve bu yerlerin halkın hizmetine açılmış olmasıdır. Yine görsel olarak da çok harap bir görüntü teşkil eden bu yerler yapılan çalışma ile moderne kavuşacaktır. Bu anlamda çalışmamız tüm kesimler tarafından beğeni toplamaktadır" diye konuştu.

Çalışmayı kısa zamanda tamamlayacaklarının altını çizen Türk, "Bu çalışmamız Ofis semtinin görüntü kirliliğini gidereceği gibi Ofis semtinde yoğun olan yaya trafiğini kısmen de olsa rahatlatacaktır. Ara sokakları halkımızın kullanımına açtığımızda yaya trafiği rahatlayacaktır. Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi esnaf ve bina sakinlerimizin onayını aldıktan sonra başladık" şeklinde konuştu.

Çalışmanın son ayağı olan yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarının Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacağını vurgulayan Şefik Türk, Ofis semtinin yeşil alan hasretinin bu çalışmalar ile kısmen giderilmiş olacağını belirtti.

OFİS SEMTİNİN YENİ YÜZÜ ORTAYA ÇIKACAK
İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 10:46:01
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 23:49:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?