8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Öğrenci ırgatlar pamuk tarlasında

OKULDA OLMASI GEREKEN ÇOCUKLAR PAMUK TARLALARINDA

Pamuk hasat zamanının başladığı şu dönemde, okulların açılmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde okul çağında olan çoğunluğu kız, birçok çocuk tarlalarda pamuk topluyor.

Akranları okul sıralarında ders başı yaparken, tarlalarda pamuk toplayan çocuklar, gelecek kaygılarından önce aile bütçesine yapacakları katkının kaygısını taşıyorlar. Topladıkları pamuk miktarına göre günlük 5-10 TL para kazanan bu çocuklar, aileleriyle birlikte hasat mevsimi boyunca günlerini okul sıraları yerine tarlalarda geçiriyor.

Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Kaymakamlık bünyesinde faaliyete geçirdiği Proje Koordinasyon Birimi'nde hayata geçirecekleri ilk ve en önemli projenin; çeşitli nedenlerden okula gidemeyen kız çocuklarını okula kazandırmak olduğunu söyledi. Kaymakam Yıldırım, söz konusu projenin sloganını, "Erganili Kızlar Üniversite Yolunda" olarak belirlediklerini bildirdi. Özellikle kırsal kesimlerde çeşitli nedenlerle eğitimden mahrum kalan çocukların eğitime kazandırılmasının hedeflendiği projenin kapsamlı ve büyük ses getirecek bir proje olduğunun altını çizen Kaymakam Yıldırım, "Bundan sonraki aşamada kızlarımızı okula kazandırmanın yanında, onları üniversiteye de kazandırmak için büyük bir çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

OKULDA OLMASI GEREKEN ÇOCUKLAR PAMUK TARLALARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 11:50:00
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 13:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?