7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğrenci konseyi seçimi yapıldı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dicle Üniversitesi fakülte ve yüksekokul öğrenci temsilcilerinin 'Üniversite Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu'nu belirlediği Öğrenci Konseyi seçimi gerçekleştirildi.

2009 yılı Kasım ayı içerisinde Dicle Üniversitesi'nde öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesinde haklarını gözetmek, yönetim organları ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim kurarak öğrencilerin isteklerini yönetim organlarına iletmek ve öğrencilerin eğitim-öğretim konusundaki kararlara katılımını sağlamak amacıyla fakülte ve yüksekokullarda öğrenci temsilciliği seçimleri yapılmıştı. Seçilen öğrenciler bir araya gelerek, kendi aralarından Üniversite Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu

ve Denetleme Kurulu'nu seçtiler. Rektörlük Senato Odası'nda Üniversite Seçim Kurulu gözetiminde demokratik bir ortamda gerçekleştirilen Öğrenci Konseyi seçimi sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Hukuk Fakültesi öğrencisi Metin Adıyaman seçilirken, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi öğrencisi İdris Tuğuş, genel sekreter, Ziraat Fakültesi öğrencisi Vedat Elibal, sayman, Atatürk Sağlık Yüksek Okulu öğrencisi Feyzullah Güngör, eğitim sorumlusu ve Tıp Fakültesi öğrencisi Eser Çetin de sağlık, spor ve kültür sorumlusu olarak seçildi.

Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu'na ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Şeref Can, başkan seçilirken, Fen Fakültesi öğrencisi Ahmet Boncuk ve İlahiyat Fakültesi öğrencisi Feyzullah Taşçı da üye olarak belirlendi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:50:02
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 13:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?