7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğrenciler Baydemir'le röportaj yaptı

MİNİK GAZETECİLER BAYDEMİR'LE RÖPORTAJ YAPTI

Kendisiyle röportaj yapan çocukların sorularını yanıtlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir düzenli geliri olan ailelere seslenerek gönüllü veli olmalarını istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir 23 Nisan Dünya Çocuk Bayramı öncesi minik konuklarını ağırladı. Toplukonut Fatih Özdil İlköğretim Okulu öğrencileri Baydemir'le röportaj yaptı. Baydemir belediyenin çocuklara ilişkin uygulamalarından hava kirliliğine, anadilde eğitimden yeşil alan artışına kadar bir dizi soru yönelten çocukları yanıtladı. Baydemir yerel yönetimlerin çocuklar için yapmış olduğu projeleri anlatarak eğitimi önemsediklerini söyledi. Çocuklar aracılığıyla velilere seslenen Baydemir şöyle konuştu:

"Düzenli geliri olan her bir ferde, kendisine yeten her aileye buradan çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin kendi çocuklarımızın dışında ihtiyacı olan bir öğrenciye gönüllü velilik yapalım. Böylece Diyarbakır'daki sosyal dayanışma ağını güçlendirelim."

Ana dilde eğitimin önemi ve gerekliliğine vurgu yapan Baydemir tüm ana dillerin Türkiye'nin zenginliği olduğunu söyleyerek, "Böyle bir fırsat verildiğinde tüm çocuklar mutlu olabilecek ve eğitimden zevk alarak daha başarılı olacaktır" diye konuştu.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde eski özlenen Diyarbakır'ın havasına kavuşacaklarını bildiren Baydemir, "Kömür kullanılan hiçbir kentte hava temiz olmaz. Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte kentimizin havası da değişecek. Konuya ilişkin çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Öğrencilere önerilerde bulunan Baydemir, "Zor ve zahmetli bir kentte yaşıyoruz. Ancak hiçbir zorluk aşılamaz değildir. Yeter ki azimli ve kararlı olalım. Eğitiminizi mutlaka tamamlayın. Türkçe, Kürtçe dışında bir yabancı dile hakim olun. Meslek kimliğiniz dışında mutlaka bir spor dalı ve enstrümanla ilgilenin" dedi.

Çocuklara çeşitli hediyeler veren Baydemir medeni cesaretlerinden dolayı kendilerini kutladı.

Öte yandan Bağlar Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezi bünyesinde eğitim gören çocuklar Baydemir'e kendilerinin çıkarttığı gazeteyi iletti. Kürtçe ve Türkçe olarak yayınlanan "Çocuk Sesi -Denge Zarokan" adlı gazeteyi inceleyen Baydemir çocukları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

MİNİK GAZETECİLER BAYDEMİR'LE RÖPORTAJ YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 17:45:02
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 10:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?