7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğrenciler bilgilerini konuşturdu

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Avrupa Birliği Bilgi Yarışması 2009 Diyarbakır il Birincisi Güler Şevki Özbek Lisesi oldu.

AB Bilgi Yarışması'nın Nisan ayında yapılan ilçe elemelerinin ardından Diyarbakır il finali, dört merkez ilçenin birincileri arasında Diyarbakır Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. Yarışmada birinci gelen okulun Haziran ayında Ankara`da yapılacak Türkiye finaline katılma hakkı elde edeceği öğrenilirken, yarışmada finale kalan Güler Şevki Özbek Lisesi, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi, Bağıvar Lisesi ve Özel Dicle Koleji arasında kıyasıya bir yarış yaşandı.

Yapılan yarışmada Bağlar ilçesi adına katılan Güler Şevki Özbek Lisesi 10 puan alarak 1'nci olurken, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi 9 puanla 2'nci, Bağıvar Lisesi 8 puanla 3'ncü ve Özel Dicle Koleji'de 4 pouan alarak 4'üncü oldu. İl finalini kazanan öğrencilere Dijital Fotoğraf Makinası, İ-pod, ve Kitap seti hediye edilirken, Ankara'da yapılacak olan final yarışmasını kazanan 4 öğrenci ve 1 öğretmen Brüksel ve Prag`a, 3 gün, 2 gecelik bir gezi ile ödüllendirilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 17:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?