7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğrenciler kitap yardımı bekliyor

SİLVAN'DA ÖĞRENCİLER KİTAP YARDIMI BEKLİYORLAR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "Bir kitap da sizden" kampanyası başlatılırken ilköğretim öğrencileri kütüphanelerine kitap bekliyorlar.

Silvan ilçesine bağlı Karacalar İlköğretim Okulu'nda öğrenciler hayırsever işadamı Yaşar İnatçı tarafından yaptırılan kütüphane için başlatılan kitap kampanyasıyla her kesimden kitap beklediklerini belirtti. 4-A sınıfı öğrencisi Mehmet Çiçek ile 6-A sınıfı öğrencisi Adnan Göster okul kütüphanesi için kitaplık yapıldığını ama kitaplarının olmadığını söyledi. Çiçek, "Bizim gibi bu köyde okuyup işadamı olan Yaşar İnatçı tarafından okulumuza geçen yıl kütüphaneye kitaplık yaptı. Ancak okunacak kitap bulmakta zorlanıyoruz. Burada 300 öğrenci var. Hepimiz de okumak istiyoruz. Ancak okuyacak kitabımız olmadığı için herkesten yardım bekliyoruz. Lütfen okumamıza yardım edin. Biz de okumak istiyoruz" dedi.

6-A sınıf öğrencisi Adnan Göster, "Okulumuzda oluşturulan kütüphanede eğitici hiçbir kitap yok. Bazen okumak istiyoruz ama okul kütüphanesine geldiğimizde boş raflarla karşılaşıyoruz. Biz de herkes gibi, roman, bilimsel, dünya klasikleri gibi kitapları okumak istiyoruz. Geleceği olan çocuklarız. Biz de her çocuk gibi okumak istiyoruz. Biz de memleketimize, vatanımıza milletimize faydalı gençler olarak yetişmek için böyle bir kampanya yapmayı düşündük. Elinde her türlü kitabı olan herkesten kütüphanemize gönderebilirler" diye konuştu.

Karacalar Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Güneş, "Okulumuz bünyesinde açtığımız kütüphanenin dolapları bir iş adamımız tarafından yapıldı. Ancak çevremizdeki kaynaklardan bir kısım kitap temin ettik. Ancak bu kitaplar kütüphanemiz için yeterli değil. Biz de okul olarak kitap kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Tüm duyarlı ve hayırsever insanlarımızdan kitap kampanyasına destek vermelerini istiyoruz. 'Bir kitap da sizden' diyerek kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 14:30:03
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 17:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?