7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğrenciler uyuşturucuya hayır eylemi yaptı

Diyarbakır’da ticaret lisesi öğrencileri, uyuşturucu satıcılığının ve fuhuş olaylarının durdurulması için bir basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Ticaret Lisesi öğrencileri, son zamanlarda okul çevrelerinde sıkça yaşanan uyuşturucu satıcılığı ile fuhuş olaylarının durdurulması için ellerinde pankart ve dövizlerle basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler.

Öğrenciler adına basın açıklamasını yapan Sabri Yılmaz, eğitimde çarpık bir sistem olduğu için fuhuş ve uyuşturucunun ilerlediğini söyleyerek, "Ülkemizdeki eğitim sistemi, içimizi karartan bir tablo olarak görünüyor. Bir yandan paralı ticarethane gibi bir sistem, bir yandan da kalitesiz ve bilimsel olmayan eğitim görüyoruz. Eğitim sistemindeki çarpık ve yetersiz sistemin üstüne bir de bilinçli geliştirilen politikalar eklenince, çok daha kötü bir tablo ortaya çıkmaktadır. Özellikle Diyarbakır’daki liselerin hatta ilköğretimlerde uyuşturucu ve fuhuş hızla yayılmaktadır. Okul önleri, arkadaşlarımızı uyuşturucu batağına çekmek isteyen kişilerle dolmaktadır. Bu durum okul içlerinde dahi gelişmekte ve bayan arkadaşlarımız bu batağın içine daha fazla çekilerek fuhuşu yaymaya zorlanmaktadır. Okullarda sık sık toplu kavgalar meydana gelmekte ve bu kavgaların da temel nedeni, yine uyuşturucu ve fuhuştur. Tüm bunlar okul yönetimimiz ve emniyet güçlerinin gözleri önünde yapılmakta ve hiçbir etkili tedbir alınmamaktadır. Bizler bu durumun bilinçli geliştirildiğinden şüphe duymaktayız" dedi.

Basın açıklamasının ardından polis, bazı öğrencilerin kimliklerini kontrol edip kameraya çekerken, ellerinde dövizler bulunan kalabalık grup olaysız şekilde dağıldı.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:30:07
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 14:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?