7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğrencilerden şiir ve türkü dinletisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yıl sonu etkinlikler kapsamında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) düzenlen şiir ve türkü dinletisinde, Ahmet Arif, Nazım Hikmet, Yılmaz Güney'in şiirleri ile Mahsuni Şerif'in türküleri okundu. Gecede Kaymakam Veysel Beyru, eşi için yazdığı şiiri okudu.

Geceye, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Semih Okyar, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Emre Başatlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ile öğrenciler hazır bulundular.

Artuklular döneminden kalan kırık minare önünde bulunan anfi tiyatroda düzenlenen etkinliğin sunuculuğunu İse Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Faik Ardıhan yaptı. Renkli geçen gecede Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Yılmaz Güney'den şiirler okundu. Ardından 15 öğrenci de hazırladıkları şiirleri sıra ile okudular. Silvan'da görev yapan müzik öğretmenleri kaval, bağlama ve keman ile şiir okuyanlara eşlik ettiler.

Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulu'nda müzik öğretmenliği yapan Ahmet Kaya ise, Mahsuni Şerif'ten, ''Haydi dolaşalım yüce dağlarda'' türküsünü okudu. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden programın sonunda ise, bu sene en fazla kitap okuyan üç öğrenciye bisiklet hediye edildi.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Garnizon Komutanı Okyar, Kaymakam Beyru ve Belediye Başkan Vekili Baykara tarafından verildi. En çok kitap okuyan 5 öğrenci de İstanbul'da bir haftalık tatil ile ödüllendiler. Şiir ve türkü dinletisi gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 14:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?