8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Öğrencilerin dayanışması

İstanbul'da eğitim veren Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin birlikte yürüttükleri yardım kampanyası kapsamında, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinin Susuz Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine kırtasiye ve giyim yardımı yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu öğrencileri ayrıca, Susuz İlköğretim Okulu öğrencilerine mektup yazdı.

Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan Birsen Varol, Susuz İlköğretim Okulu'nda görev yapan yeğeni Ersin Sefalı aracığıyla her iki okul öğrencileri arasında mektuplaşma çalışması başlattı. Öğrenciler arasında mektuplaşmadan sonra Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından kendi okullarında başlatılan kampanya çerçevesinde köy okuluna kırtasiye ve giyecek yardımı yapıldı.

Kargo ile gönderilen yardım kolileri Susuz İlköğretim Okulu öğretmenleri tarafından alınarak öğrencilere dağıtıldı. Susuz İlköğretim Okulu öğretmeni Ersin Sefalı, "İstanbul Pendik'te bulunan Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan teyzem Birsen Varol, bir süre önce iznini burada geçirdi. Bizim okula gelerek, öğrencilerin maddi durumlarını gördükten sonra, önce öğrenciler arasında koordineyi sağlamak amacıyla mektup arkadaşlığı başlatıldı. Daha sonra Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından okul genelinde bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu yardım kampanyası çerçevesinde okulumuz öğrencilerine 250 adet hikaye kitabı, 250 adet defter, 800 adet kalem, 35 adet çanta ve giyecek yardımı gönderildi. Biz de bu yardımları öğrencilerimize dağıttık. Bu ilişkilerimizi daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Bu yardımları bizden esirgemeyen Necip Fazıl Kısakürek İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen, idareci ve öğrencilere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 12:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?