8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Öğretim üyelerinin sertifika heyecanı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN SERTİFİKA HEYECANI

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen 'Eğitim Becerilerini Geliştirme Kursu'nun ikincisi yapıldı.

Kursiyer olarak katılan 3 profesör, 1 doçent ve 10 yardımcı doçente sertifikaları düzenlenen bir törenle, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan tarafından verildi.

Dicle Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, sertifika töreninde yaptıkları konuşmada, eğitmenin bir bilim ve sanat olduğunu, eğitmenlerin de eğitime ve kendilerini yenilemeye ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Sürekli eğitim faaliyetlerini üniversite olarak yürekten destekliyoruz. Bu tip eğitim faaliyetleri, mezuniyet sonrası eğitimi de içine alacak şekilde, Bologna Süreci kapsamında genişletilecektir" dedi.

Kurs hakkında bilgi veren Kurs Koordinatörü ve Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Kılınç, "Eğitime, değeri olan, bilgi, yetenek, tutum ve diğer davranış biçimlerini geliştirildiği süreçlerin tümü olarak bakmaktayız. Bir eğitmen olarak, biz üniversite hocalarının da eğitime ihtiyacı var. Özellikle usta-çırak ilişkisinin kuvvetli olduğu tıp eğitiminde, eğitmen durumunda olan öğretim üyelerinin bilgi ve beceri düzeylerinin yüksekliği önemlidir. Bundan da önemlisi, bunların aktarım şekli ve

tutumdur. Bu nedenle, yetiştirdiğimiz doktorlar bizim aynamızdır" ifadelerini kullandı.

Kursu, 4 ila 6 öğretim üyesi ile, ortalama 15 kişiden oluşan gruplara verdiklerini kaydeden Kılıç, "4 gün boyunca süren kursta; katılımcılar, teorik ve uygulamalı olarak, olumlu bir eğitim ortamı oluşturma, görsel ve işitsel araç ve gereçleri uygun bir şekilde kullanma, yeterliliğe dayalı eğitim ve değerlendirme gereçlerini hazırlama, eğitim sırasında etkili bir yetiştiricilik (koçluk) yapabilme, etkili bir beden dili kullanabilme ve etkili bir sunum yapabilme konusundaki becerilerini pekiştiriyorlar.

Ayrıca, kursta kıdemli ve genç hocaların birlikte bulunması, katılımcılar arasında da tecrübe aktarımına ve güzel işbirliklerine yol açıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan profesör, doçent ve yardımcı doçentlere sertifikalarını Dicle Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan verdi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN SERTİFİKA HEYECANI
DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNİN SERTİFİKA HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 14:46:05
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 19:07:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?