9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Öğretmen dayağı hastanelik etti

SİLVAN'DA ÖĞRENCİYE DAYAK İDDİASI

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bir öğretmenin, bir öğrenciyi döverek hastanelik ettiği iddia edildi.

Silvan ilçesi Bağlar Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda, fen bilgisi öğretmeni N.Ö. İddiaya göre arkadaşıyla küfürleşen 8. sınıf öğrencisi E.A.'yı (14) arkadaşlarının gözü önünde tekme tokatla dövmeye başladı. E.A.'yı tokatlayan öğretmenin tehditler savurarak 'git velin gelsin' şeklinde okuldan kovduğu ileri sürüldü. Bunun üzerine eve giden ve ailesi tarafından Silvan Devlet Hastanesi'ne götürülen E.A.'ya, 3 gün iş göremez raporu ile yatak istirahatı verildi.

Bacağında oluşan yaraları pansuman edilen E.A. tedavisinin ardından Abisi Fırat A. ile birlikte ifade vermek üzere Silvan Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi'ne gitti. Abi ve kardeş polis merkezinde şikayetçi olduklarını söylerken, öğretmen N.Ö.'nün de polis merkezine ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

3 gün iş göremez raporu alan E.A., "Arkadaşlarımla birlikte dışarıda top oynuyorduk. Arkadaşım bana küfür ederek sınıfa kaçtı o sırada da zil çalmıştı. Ben de sınıfa geldim. Sınıfa gelince arkadaşım yine bana küfür etti ben de küfür etmeye başladım. O sırada Fen Bilgisi öğretmenimiz N.Ö. içeri girer girmez beni tekme tokatla dövmeye başladı. Ben neye uğradığımı şaşırdım. Tüm sınıfın önünde öğretmen dövmekle kalmadı bana tehditler de savurmaya başladı. 'Git velin gelsin' diye beni sınıftan ve okulun bahçesine kadar kovdu. Ailemin öğretmene zarar vermemesi için evdekilere anlatmadım. Sonra abim geldi sektiğimi görünce beni hastaneye götürdü. Ben okula dayak yemek için gitmiyorum. Eğer dayak atılıyorsa ben o okulda okumak istemiyorum" dedi.

Anne Leman A. ise, "Ben bir anne olarak öğretmenlerin dayak atmasına karşıyım. Çocuklarımızı okulda dayak yesin diye göndermiyoruz. Öğretmenler sevgi, şefkat ve eğitim vermesi taraftarıyım. Çocuklarımız cahil kalmasın diye okula gönderiyoruz. Mahallesel çocuklarımız öğretmenlerinden şiddet görüyor. Öğretmen, oğlumu hastanelik ederek yatağa mahkum etti. Öğretmenin cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü ise olayla ilgili bilgileri olmadığını belirterek, basına açıklama yapmayacaklarını belirttiler.

SİLVAN'DA ÖĞRENCİYE DAYAK İDDİASI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 17:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?