7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Öğretmenlerden iş bırakma eylemi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen üyeleri, Diyarbakır'da iş bırakma eylemi yaptı. 

Türkiye genelinde KESK'e bağlı şubelerin iş bırakma ve yavaşlatma eylemi, Diyarbakır'da da gerçekleşti. 

Sabah saatlerinde Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yüzlerce Eğitim-Sen üyesi öğretmen, daha iyi bir bütçe için halay çekip slogan attı. 

Eylem nedeniyle iş bırakan öğretmenlere öğrencilerin de destek vermesi dikkat çekti. Öğrenciler, kendilerine daha iyi bir eğitim verilebilmesi için öğretmenlerine zam verilmesini istediklerini belirterek, "Öğretmenlerimiz, maddi açıdan rahat oldukları zaman bizlere daha iyi eğitim veriyorlar" dedi. Öğrenciler, daha sonra öğretmenleriyle birlikte halay çekip slogan attı. 

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Babaoğlu, Türkiye'nin geleceğinin ipotek altına alınmak istediğini ifade ederek, "Türkiye'nin sağlık ve eğitim sistemi felç ediliyor. Kısacası, geleceğimiz felç edilmek istenirken, bize de 'Bunlara razı olun' diyorlar. Biz bunlara razı olmayacağız. Gücümüzün yettiğince, sesimizin çıktığınca bu haksız bütçeye karşı durduğumuzu, alanlarda ve işyerlerimizde dile getireceğiz" dedi.
Konuşmaların ardından Eğitim-Sen üyesi yaklaşık bin öğretmen, Çevik Kuvvet Polisi kortejinde Dağkapı Meydanı'na yürüdü. Burada KESK'e bağlı diğer sendika üyeleri ile biraraya gelen Eğitim-Sen üyeleri, diğer kamu çalışanlarıyla birlikte halay çekip basın açıklaması yaptıktan sonra sessizce dağıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 15:39:25
Güncelleme :14 Aralık 2006 Perşembe 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?