8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Okullar projeleriyle yarışacak

DİYARBAKIR'DA OKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca mesleki ve teknik eğitim kurumları arasında düzenlenen 'Proje Tabanlı Beceri Yarışması'nın Diyarbakır ayağı 33 okul, 111 danışman öğretmen ve 232 öğrencinin 86 projeyle katılımıyla başladı.

Diyarbakır'daki tüm mesleki ve teknik eğitim kurumları arasından gerçekleştirilen 'Proje Tabanlı Beceri Yarışması' şu dallarda yapılıyor:

"Bilgi İletişim Teknolojileri, Elektrik Elektronik ve Otomasyon, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Moda Tasarımı, Sağlık Hizmetleri, Ticari ve İş Yöneticiliği, Turizm Hizmetleri, Üretim ve Mühendislik ve Yaratıcı Sanatlar."

33 okul, 111 danışman öğretmen ve 232 öğrenci ile 86 projenin yer aldığı yarışmada, öğretmen ve öğrenciler ürünlerini sergilerken öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Yarışmanın jüri üyeleri İl Milli Eğitim Halk Eğitim Şubesi'nden Sorumlu Müdür yardımcısı Şeyhmus Ayan, Dicle Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlileri İsa Ataş, Elif Didem Çelik, Hayri Yıldırım, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (DTSO) Baver Ucaman ve Makine Mühendisleri Odası'ndan Mesut Çelik, 86 proje arasından 10

adet farklı yarışma grubundan ilk üçe giren projeleri seçecek. İlk üçe giren okullar Mart ayında Gaziantep'te yapılacak olan bölge birinciliği ve Gaziantep'te derece alan okullar Nisan ayında Ankara'da yapılacak olan Türkiye birinciliği yarışmasına katılacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, yarışmaya katılan okulun idareci, öğretmen ve öğrencilerine 'Teşekkür ve Katılım Belgesi' verileceği de bildirildi.

DİYARBAKIR'DA OKULLAR ARASI PROJE YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:49:02
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 10:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?