7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Okulu boykot çağrısı!

BDP'Lİ GENÇLİK OKULLARI BOYKOTA ÇAĞIRDI

Diyarbakır'da Kürt Eğitim ve Dil Hareketi'nin okulları boykot etme çağrısına BDP'li gençlik de basın açıklaması yaparak boykota destek verdi.

BDP Demokratik Yurtsever Hareketi, Kürt Eğitim ve Dil Hareketi'nin anadilde eğitim için bir haftalık okulları boykot çağrısına destek verdi. BDP il binasında açıklama yapan Demokratik Yurtsever Hareketi Sözcüsü Halit Aydın, "Ülkemizde ilköğretime başlayana kadar türkçe bilmeyen çok Kürt çocuğu var. Eğer bir halk kendini kendi diliyle ifade edemiyorsa o halkın varlığından bahsedilemez. 20-27 Eylül tarihleri arasında türk okullarını boykot ediyoruz. Bundan hareketle tüm halkımızı bu boykot kararına

katılarak çocuklarını okullara göndermemeye çağrıyoruz. Özellikle bu asimilasyoncu eğitim sistemini bertaraf etmek için tüm kürt gençliğini okulları boykot ederek aktif mücadeleye çağrıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2010 Perşembe 12:52:01
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 19:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tülay IP: 78.179.246.xxx Tarih : 17.09.2010 19:16:21

almanya,fransa,ingiltere gibi ülkelerde de çok sayıda kürt halkı var.neden orada da kürtçe eğitim istemiyorsunuz?Ana dili Türkçe olan,Türkçe konuşulan bir ülkenin bayrağı altında yaşıyorsunuz.O zaman da Türkçe öğrenmelisiniz ki işlerinizi yürütünüz.yabancı ülkelerde yaşayan kürt halkı o ülkenin dilini öğrenmiyor mu?eğer kendi dilinizde eğitim istiyorsanız bizden ayrılıp ülkenizi kurun ve ana dilinizi kürtçe ilan edin.o zamanda 3.dünya ülkesi olayı istemiyorsunuz. hem sizlere emek harcayıp hem de gözümüzü oyun demeyiz.pkk yandaşları cahil kürt halkı istemektedir.uyanın be .